Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Κοινοτικός αξιωματούχος: Αθήνα και Ευρωζώνη δεν είναι πολύ κοντύτερα σε λύση



«Αθήνα και Ευρωζώνη δεν είναι πολύ κοντύτερα σε λύση» σχολιάζει υψηλόβαθμος κοινοτικός αξιωματούχος σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. «Φαίνεται ότι υπάρχει μια πολύ δογματική αντίληψη στην Αθήνα, που τροφοδοτείται από την εμπρηστική συνέντευξη του Βαρουφάκη (αναφέρεται στη δήλωση του ΥΠΟΙΚ στην Ιταλική τηλεόραση την Κυριακή ότι η ευρωζώνη θα καταρρεύσει σε περίπτωση Grexit) και από το ρόλο του οίκου Lazard, που συμβουλεύει την Ελλάδα στο θέμα του χρέους, πρόσθεσε η κοινοτική πηγή.

«Όλες αυτές ημέρες χτίζουμε γέφυρες, και από πλευράς Ελλάδας και από πλευράς ΕΕ. Υπάρχει η βούληση από την Ελλάδα και με πρακτικούς τρόπους να βρεθεί μια αμοιβαία επωφελής λύση», τόνισε πάντως στον ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης.
Aπό την πλευρά του, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου, ο οποίος έγραψε κοινό άρθρο για την Ελλάδα με τον Βρετανό ομόλογό του ζητώντας νέο σχέδιο μεταρρυθμίσεων για την προώθηση της ανάπτυξης, τόνισε σε συνέντευξη του στο αμερικανικό δίκτυο CBS πως «όλες οι πλευρές πρέπει να χαμηλώσουν λίγο τους τόνους». 

Από την πλευρά του, ο ανεξάρτητος γερουσιαστής από την πολιτεία του Βερμόντ και μέλος της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Γερουσίας, Μπέρνι Σάντερς, ζήτησε από την επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των Ηνωμένων Πολιτειών (Fed), Τζάνετ Γέλεν, «να παράσχει διαβεβαιώσεις ότι οι αμερικανικές πολιτικές δανεισμού δεν θα κάνουν την τρομακτική οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα ακόμη χειρότερη».

Σε επιστολή του προς την κυρία Γέλεν ζητά τη συνδρομή των ΗΠΑ ώστε «να διασφαλιστεί ότι οι πρόσφατα εκλεγμένοι ηγέτες στην Ελλάδα θα έχουν την υποστήριξη που χρειάζονται για να τερματίσουν τα προγράμματα λιτότητας, τα οποία έχουν προκαλέσει μεγάλα δεινά στους πολίτες. Τα τελευταία χρόνια», όπως σημειώνει, «η ελληνική οικονομία έχει συρρικνωθεί κατά το ένα τέταρτο, η ανεργία βρίσκεται στο 25%, οι μισθοί έχουν μειωθεί αισθητά, οι υπηρεσίες υγείας έχουν καταστραφεί και πολλοί είναι αυτοί που ζουν τώρα σε απόλυτη φτώχεια».

Στη συνέχεια, αναφέρει ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής δεν μπορούν να παραμείνουν άπραγες, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υπονομεύει τη νέα δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελλάδας, προκαλώντας αποπληθωρισμό και κινδύνους χρηματοπιστωτικής αστάθειας».

http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

«Πολιτική θεολογία και Συνταγματική ηθική»

Η «πολιτική θεολογία» είναι μια διαδεδομένη αλλά αμφίσημη έννοια που χρησιμοποιείται με διαφορετικό περιεχόμενο αφενός σε θύραθεν συμφραζόμε...