Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020

2020: Έτος-ορόσημο για τη ζωή στη Γη

Φίλες και φίλοι,

11.000 επιστήμονες μόλις προειδοποίησαν πως η κλιματική αλλαγή μας οδηγεί ολοταχώς σε «ανείπωτο πόνο», ενώ ο ΟΗΕ ανακοινώνει πως με την κατάρρευση των οικοσυστημάτων μας κινδυνεύουν να εξαφανιστούν **ένα εκατομμύριο** είδη ζώων.

Και ίσως να είμαστε ένα απ’ αυτά.

Δεν είμαστε κάτι ξεχωριστό απ’ τη φύση – όλες και όλοι ΕΙΜΑΣΤΕ η φύση που πρέπει επειγόντως να υπερασπιστεί τον εαυτό της! Το καλό είναι πως σώζοντας το κλίμα προστατεύουμε τη φύση, και προστατεύοντας τη φύση σώζουμε το κλίμα! Η πιο ισχυρή

άμυνα που έχουμε απέναντι στην κλιματική αλλαγή είναι τα υγιή δάση και οι σαβάνες που καταβροχθίσουν τα καυσαέρια που εκπέμπουμε.

Για αυτό εκατομμύρια πολίτες στηρίζουμε το αίτημα για 100% καθαρή ενέργεια και το αίτημα για «50/50» (ένα ανατρεπτικό σχέδιο για να προστατευθεί ο μισός πλανήτης απ΄ την ανθρώπινη εκμετάλλευση). Όμως για να νικήσουμε, πρέπει να ενώσουμε αυτές τις δύο τεράστιες εκστρατείες σε ένα μαζικό παγκόσμιο κίνημα για όλη τη ζωή -- και μάλιστα γρήγορα.

Το 2020 θα είναι *η* κρίσιμη χρονιά: με δύο καθοριστικές παγκόσμιες συνόδους κορυφής στην Κίνα και στη Βρετανία, όπου θα αποφασιστεί το αν θα προστατέψουμε την άγρια φύση και αν θα μειώσουμε τα καυσαέρια.

Αν έστω και 10.000 από εμάς στηρίξουμε με όσα θα δίναμε για έναν καφέ τη βδομάδα, μπορούμε να κάνουμε τη δημιουργία αυτού του κινήματος την προτεραιότητα μας για το νέο έτος -- με τεράστιες πορείες, εκστρατείες πίεσης προς τους ηγέτες και τραβώντας την προσοχή των ΜΜΕ, για να κάνουμε το 2020 το σημείο καμπής για τη ζωή στην Γη. Στήριξε σήμερα:

ΒΑΖΩ 1€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ
ΒΑΖΩ 2€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ
ΒΑΖΩ 3€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ
ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ
Τα πολύπλοκα και εύθραυστα οικοσυστήματα απ’ τα οποία εξαρτάται η επιβίωσή μας, αντιμετωπίζουν όχι μία, αλλά δύο υπαρξιακές απειλές: την αλλαγή του κλίματος και τη μαζική εξαφάνιση των ειδών. Απ’ τη μια πλησιάζουμε επικίνδυνα σε κλιματικές καταστροφές χωρίς επιστροφή. Κι απ’ την άλλη μέσα στα τελευταία 50 χρόνια εξαλείψαμε το 60% του πληθυσμού των θηλαστικών, πουλιών, ψαριών και ερπετών. Ο πολιτισμός μας κατακρεουργεί την αναντικατάστατη βιοποικιλότητα του πλανήτη μας!

Γι’ αυτό πρέπει να κατέβουμε ξανά στους δρόμους σ’ αυτές τις κρίσιμες συνόδους κορυφής – πιο μαζικά και δυναμικά από ποτέ.
 
Το έχουμε ξανακάνει: Πριν τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, το κίνημά μας βοήθησε να γίνουν όχι μία, αλλά ΔΥΟ τεράστιες παγκόσμιες κινητοποιήσεις για το κλίμα που έσπασαν ρεκόρ συμμετοχής! Συνδυάσαμε τον παλμό στους δρόμους με πολιτική πίεση σε υψηλό επίπεδο, προβολή στα ΜΜΕ και έξυπνες εκστρατείες -- και νικήσαμε!
 
Τώρα ο πλανήτης μάς χρειάζεται ξανά. Σε 12 μήνες θα αποφασιστεί η μοίρα εκατομμυρίων ειδών ζωής -- ίσως ακόμα και του δικού μας. Βοήθησε να ανταποκριθούμε στην κρίσιμη στιγμή. Στήριξε εβδομαδιαία για να δυναμώσουμε το κίνημα και να υπερασπιστούμε τη ζωή για το 2020:

ΒΑΖΩ 1€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ
ΒΑΖΩ 2€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ
ΒΑΖΩ 3€ ΤΗ ΒΔΟΜΑΔΑ
ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ
Η δράσεις μας χρηματοδοτούνται αποκλειστικά και μόνο με μικροδωρεές μελών του κινήματος, όπως εσύ. Και έχουμε αποδείξει ότι ακόμη και ένα ελάχιστο ποσό μπορεί να φέρει υπέροχα αποτελέσματα στον κόσμο. Όμως η προστασία της φύσης, του κλίματος, και εν τέλει του ανθρώπινου είδους, είναι η μεγαλύτερη μας πρόκληση μέχρι τώρα -- γι’ αυτό ας ενώσουμε όλοι και όλες τις δυνάμεις μας σήμερα, και ας βάλουμε τα δυνατά μας το 2020 για να προστατέψουμε όσα αγαπάμε.

Με ελπίδα,

Ricken, Marigona, Joseph, Camille, Rosa, Martyna, Bert, and Christoph και όλη η ομάδα του Avaaz.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου