Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2020

Πάϊατ: «Οι ΗΠΑ έχουν εμπιστοσύνη στο σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή»

«Η Ουάσινγκτον έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στον θετικό και σταθεροποιητικό ρόλο που παίζει η Ελλάδα στην περιοχή», υπογράμμισε ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα, Τζέφρι Πάιατ, σε ομιλία του στο συνέδριο Energy Athens Dialogues, αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις και σημείωσε την στρατηγικής σημασίας θέση της χώρας μας στην περιοχή. Ο πρέσβης τόνισε ότι είναι θερμή η στήριξη των ΗΠΑ στη συνεργασία Ελλάδας Κύπρου Ισραήλ για τον αγωγό East med και το χαρακτήρισε ως ένα μακρόπνοο εγχείρημα προσαρμοσμένο στην ενεργειακή στρατηγική
των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο.
Επίσης, αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο, όπως είπε, των αμερικανικών εταιριών στον τομέα των ΑΠΕ στην Ελλάδα, ο οποίος «και θα αυξηθεί το επόμενο διάστημα με επενδύσεις από εταιρίες όπως η GE που θα διευρύνει την παρουσία της».
Συνάντηση του υπουργού Ναυτιλίας, Γ. Πλακιωτάκη με τον Αμερικανό πρέσβη Τζ. Πάιατ
Με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, συναντήθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο άνδρες επιβεβαίωσαν τους ισχυρούς δεσμούς συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της ναυτιλίας ενώ συζήτησαν και για την προοπτική του λιμένα της Αλεξανδρούπολης.
«Εξαιρετική συζήτηση με τον υπουργό κ. Πλακιωτάκη σχετικά με την ισχυρή διμερή συνεργασία μας στον τομέα της ναυτιλίας, τον διαγωνισμό για την ανάπτυξη του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, καθιστώντας το κέντρο μεταφορών που παρέχει ενεργειακή ασφάλεια στην περιοχή και μεταφέροντας την επιτυχία της ONEX στα ναυπηγεία της Σύρου στην Ελευσίνα» αναφέρει ο Αμερικανός πρέσβης σε ανάρτησή του στο twitter» σχετικά με την συνάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σημασία της αναδιάρθρωσης του χρέους το 2012 - Η συμβολή του Τσαρλς Νταλάρα

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους που συντελέστηκε το 2011 - 2012 εξακολουθεί να είναι επίκαιρη, κρίσιμη και ενεργός. Οι διεθνείς...