Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

Σταματήστε τον

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Θυμηθείτε αυτό το όνομα: Τζέιμι Ντάιμον.

Είναι ο Βασιλιάς του Άνθρακα -- ο μεγαλύτερος επενδυτής στην κλιματική αλλαγή. Απ’ το 2016, η τράπεζα που διευθύνει o Ντάιμον έχει χώσει 176 ΔΙΣ. € σε ορυκτά καύσιμα που ψήνουν τον πλανήτη μας.

Πρέπει να τον σταματήσουμε.

Μετά από αμείλικτη δημόσια πίεση, ένας απ’ τους μεγαλύτερους ανταγωνιστές του Ντάιμον μόλις ανακοίνωσε ότι θα αποεπενδύσει απ’ τον άνθρακα -- κι ο Ντάιμον βρίσκεται πλέον στριμωγμένος. Αν τον καταφέρουμε να αλλάξει στάση, μπορεί να βάλει λουκέτο στη βιομηχανία άνθρακα και να ξεκινήσει μια ενεργειακή επανάσταση!

Η δημόσια πίεση φέρνει αποτελέσματα -- ας συνεχίσουμε!


Αυτή τη στιγμή ο Ντάιμον βρίσκεται σε μια παγκόσμια σύνοδο κορυφής: Ας φροντίσουμε να μας βρει μπροστά του με εκατομμύρια φωνές, ξεμπροστιάζοντάς τον στη μεγαλύτερη οικονομική εφημερίδα, για να τον αναγκάσουμε να πρασινίσει τα τρισεκατομμύριά του -- πρόσθεσε τη φωνή σου τώρα:

Υπόγραψε εδώ: Σταματήστε τον Βασιλιά του Άνθρακα

Η κλιματική αλλαγή δεν είναι κάτι μακρινό -- είναι ήδη εδώ. Κάθε μέρα πιέζουμε για να μην ξεφύγει ο πλανήτης μας απ’ τα όριά του, αλλά το κόστος το πληρώνουμε ήδη και είναι τα χιλιόμετρα καμένης γης και οι ζωές που χάνονται. Η ανάγκη να στρέψουμε τρισεκατομμύρια επενδύσεων μακριά απ’ τη βρώμικη ενέργεια είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Και ξαφνικά βλέπουμε μεγάλη κινητοποίηση, με τη BlackRock, τον μεγαλύτερο επενδυτή στον κόσμο, να υπόσχεται ότι θα βάλει το κλίμα στο επίκεντρο των επενδύσεών της. Είναι τεράστια εξέλιξη -- και η τέλεια συγκυρία για να βάλουμε στο στόχαστρο την τράπεζα του Ντάιμον, τη JP Morgan Chase, προκαλώντας μια αλυσιδωτή αντίδραση ώστε να ακολουθήσουν κι άλλες μεγάλες τράπεζες.

Πάμε δυνατά! Η BlackRock αναγκάστηκε να αλλάξει μετά από τεράστια δημόσια πίεση -- ας ανεβάσουμε και πάλι την ένταση κι ας κάνουμε τον Τζέιμι Ντάιμον να πρασινίσει τα τρισεκατομμύριά του. Υπόγραψε τώρα και διάδωσέ το: 

Υπόγραψε εδώ: Σταματήστε τον Βασιλιά του Άνθρακα
Η μάχη για την κλιματική αλλαγή είναι πλέον η μητέρα όλων των μαχών, και πρέπει να την δώσουμε ΠΑΝΤΟΥ: απ’ τα σχολεία μέχρι τους πολιτικούς, και απ’ τις εταιρείες μέχρι τις τράπεζες. Χιλιάδες αβαζίτισσες και αβαζίτες στήριξαν με δωρεές για την αποκατάσταση της Αυστραλίας απ’ τις φωτιές. Τώρα ας συνεχίσουμε, πιέζοντας τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου να βάλουν τον πλανήτη πάνω απ’ όλα!

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,

Mike, Patricia, Christoph, Alice, Risalat, Nax, Pascal και όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...