Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Απών από την ψηφοφορία ο Αντώνης Σαμαράς - Έσπασε την κομματική πειθαρχία της Νέας Δημοκρατίας

Ηχηρή ήταν η απουσία του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά από την σημερινή ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για τις εξελίξεις στο ποδόσφαιρο.
Από το πρωί της Τετάρτης, η κυβέρνηση διέρρευσε ότι στην ψηφοφορία έχει τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας και όποιος βουλευτής δεν ψηφίσει θα δει την πόρτα της εξόδου από το κόμμα.
Δυσαρέσκεια
Από την πλευρά του Αντώνη Σαμαρά δεν έχει υπάρξει κάποια αντίδραση, ωστόσο ο ίδιος το τελευταίο διάστημα φέρεται να είναι ενοχλημένος με την ηγεσία του κόμματος, λόγω της θέσης που δεν πήρε στην Κομισιόν και εξαιτίας της επιλογής Μητσοτάκη για την
θέση του ΠτΔ, που φέρετε να τον ενδιέφερε.
Πρόσφατα, ο πρώην πρωθυπουργός απουσίασε από την εκλογή της Προέδρου της Δημοκρατίας, λόγω ταξιδιού στις ΗΠΑ, από το οποίο ωστόσο έχει επιστρέψει.
Με αυτή του την κίνηση, ο Αντώνης Σαμαράς δημιουργεί πονοκέφαλο στην ηγεσία της ΝΔ, ή οποία θα αναγκαστεί είτε να τον διαγράψει, με απρόβλεπτες συνέπειες, είτε να κάνει τα «στραβά μάτια», χάνοντας «πρόσωπο» στο κόμμα, με τον Σαμαρά να κινείται πλέον εντελώς αυτόνομα.
Αντιδράσεις και η διαγραφή Ζαγοράκη
Είχε προηγηθεί η διαγραφή Ζαγοράκη για «παραδειγματισμό» αλλά και οι δηλώσεις στελεχών της ΝΔ από τη Βόρεια Ελλάδα που ασκούσαν δριμεία κριτική στην εισήγηση της ΕΕΑ για υποβιβασμό ΠΑΟΚ και Ξάνθης.
Το θέμα σχολίασαν και «κύκλοι» του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίο ανέφεραν ότι «ο κ. Μητσοτάκης προσπάθησε να μαζέψει τους βουλευτές του και να αποφύγει το κοινοβουλευτικό διασυρμό, αλλά τελικά τα έκανε χειρότερα : Αυτός που αγνόησε την κομματική πειθαρχία ήταν ο κος Σαμαράς.
Δε θα θέλαμε να είμαστε στη θέση του κου Μητσοτάκη αυτές τις δύσκολες ώρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...