Κυριακή 27 Μαΐου 2018

Τελεσίδικη καταδίκη Κασιδιάρη για προτροπή σε βία (Video)

Το Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών απέρριψε την έφεση του Ηλία Κασιδιάρη και τον καταδίκασε τελεσίδικα για «διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες ή διχόνοια» σχετικά με ομιλία του στον Ασπρόπυργο το 2011.
Ο υπαρχηγός της Χ.Α. και κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στη μεγάλη δίκη καταδικάστηκε ερήμην σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με τριετή αναστολή, που του είχε επιβληθεί στις 28 Σεπτεμβρίου 2017 από το Γ' Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών (βλ. «Καταδικάστηκε για προτροπή σε βία ο Κασιδιάρης», «Εφ.Συν.», 29.09.2017).

Η υπόθεση εκδικάστηκε έπειτα από έγκληση του ΕΠΣΕ.
Το βίντεο με τις ρατσιστικές δηλώσεις Κασιδιάρη
Στην ομιλία του -που έγινε δύο μέρες μετά το πογκρόμ που οργάνωσε η Χρυσή Αυγή στο κέντρο της Αθήνας τον Μάιο του 2011 εκμεταλλευόμενη τη δολοφονία του Μανώλη Καντάρη- ο Ηλ. Κασιδιάρης καλούσε τους κατοίκους να διώξουν από την περιοχή τους τα «ανθρώπινα σκουπίδια», δηλαδή τους Ρομά.
http://www.topontiki.gr/article/274912/telesidiki-katadiki-kasidiari-gia-protropi-se-video

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...