Τρίτη 22 Μαΐου 2018

Δημόσιο: Πιο… εύκολες οι προσλήψεις -Αναλογία «1 προς 1» με τη βούλα των Θεσμών

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικασία της τέταρτης αξιολόγησης για τη Δημόσια Διοίκηση, καθώς οι θεσμοί αναγνώρισαν την πρόοδο που έχει συντελεστεί στις σχετικές μεταρρυθμίσεις, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Ειδικότερα, ;όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, οι δύο πλευρές συμφώνησαν στα ζητήματα που αφορούν το Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, (ο πρώτος κύκλος ολοκληρώθηκε πρόσφατα και αναμένονται άλλοι δύο εντός του 2018), και την Αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί περί τα τέλη Ιουνίου.

Ακόμη, έγινε αποδεκτή η πρόταση της ελληνικής πλευράς για επαναφορά του κανόνα προσλήψεων- αποχωρήσεων στον λόγο 1/1, για το έτος 2019, από 1/3 (μία πρόσληψη για κάθε τρεις αποχωρήσεις) που ισχύει φέτος.
Αναφορικά με την επιλογή επιτελικών στελεχών στη Δημόσια Διοίκηση, το υπουργείο αναφέρει ότι καταγράφηκε η σημαντική πρόοδος που έχει επιτευχθεί στις διαδικασίες επιλογής Προϊσταμένων Γενικών Διευθύνσεων, συμφωνήθηκε ο οδικός χάρτης και για τις διαδικασίες επιλογής Προϊσταμένων Διευθύνσεων και Τμημάτων, ενώ επισημάνθηκε «το απολύτως αντικειμενικό, αδιάβλητο και αξιοκρατικό της διαδικασίας».
Η «κίτρινη» κάρτα για τους γενικούς γραμματείς
Σχετικά με τους Διοικητικούς και Τομεακούς Γραμματείς, αποφασίστηκε από κοινού η εκπόνηση μελέτης από ειδικούς εμπειρογνώμονες προκειμένου να αναλυθούν τεχνικά σημεία της διαδικασίας και να διασφαλιστεί στον απόλυτο βαθμό η επιτυχής ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης. Υπενθυμίζεται ότι, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, για το θέμα αυτό, κατά τη συνάντηση της υΠΔΑ Ο. Γεροβασίλη την Πέμπτη με τους θεσμούς, οι εκπρόσωποι των δανειστών έδειξαν «κίτρινη κάρτα» για το θέμα αυτό, καθώς δεν έχουν τηρηθεί τα χρονοδιαγράμματα. Αποτέλεσμα, η κ. Γεροβασίλη να ρίξει το «μπαλάκι» στο ΑΣΕΠ, εκπρόσωποι του οποίου, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, κλήθηκαν  στην συνάντηση και τελικώς συμφωνήθηκε η ολοκλήρωση της διαδικασίας να μετακινηθεί από τα τέλη Ιουνίου το Σεπτέμβριο.
Επίσης, σύμφωνα με το ΥΠΔΑ, συμφωνήθηκε ακόμη η δημιουργία ενός σύγχρονου, νομοθετικού πλαισίου, για τις Ανεξάρτητες Αρχές, στη βάση των βέλτιστων, ευρωπαϊκών πρακτικών, ενώ επισημάνθηκε η σημαντική εξέλιξη στο πεδίο της κωδικοποίησης της νομοθεσίας με τη δημιουργία της Εθνικής Πύλης για την κωδικοποίηση και ενιαίων προτύπων σε όλα τα στάδια της νομοθετικής διαδικασίας.
Να σημειωθεί πάντως, ότι στην ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης δεν γίνεται καμμία αναφορά στα θέματα του πλαφόν στο μισθολογικό κόστος στο Δημόσιο αλλά και στις αλλαγές στα βαρέα και ανθυγιεινά, που προβλέπονται, μεταξύ άλλων στο μεσοπρόθεσμο, το οποίο έχει ψηφισθεί από την κυβερνητική πλειοψηφία στη Βουλή πριν από ένα χρόνο.
http://www.aftodioikisi.gr/dimosio/dimosio-pio-efkoles-proslipsis-analogia-1-pros-1-ti-voula-ton-thesmon/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=dimosio_pio_eukoles_i_proslipsis_analogia_1_pros_1_me_ti_voula_ton_thesmon&utm_term=2018-05-21

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...