Τετάρτη 30 Μαΐου 2018

Μητσοτάκης: Όχι σε νέους φόρους - Ναι σε επενδύσεις και νέες θέσεις εργασίας

Εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση για την οικονομική και εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης, αλλά και επαναλαμβάνοντας ότι η χώρα βρίσκεται σε προεκλογική τροχιά, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ.

«Έρχεται, τέταρτο μνημόνιο και μάλιστα πιο επώδυνο» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης ενώ αναφέρθηκε επίσης,  στην καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης στο φορολογικό και ασφαλιστικό σημειώνοντας:  «Η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης στο φορολογικό και το ασφαλιστικό δημιουργεί νέες ωρολογιακές βόμβες. Με σημαντικότερη αυτή του ιδιωτικού χρέους. Οι Έλληνες χρωστούν σήμερα 102 δισ. ευρώ στην
Εφορία, 31 δισ. στα ασφαλιστικά ταμεία και άλλα 100 δισ. στις τράπεζες».



Ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναφορά στο τέταρτο και πιο δύσκολο μνημόνιο που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, σημειώνοντας: «Το τρίτο πρόγραμμα λήγει τον Αύγουστο, όμως μένουν πολλές εκκρεμότητες. Έρχεται τέταρτο μνημόνιο και μάλιστα χωρίς χρηματοδότηση. Αυτό θα είναι πιο επώδυνο σε μέτρα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Κυριάκος Μητσοτάκης.  

«Χάθηκαν πολλές ευκαιρίες κι εσείς ως εκπρόσωποι της επιχειρηματικής τάξης το γνωρίζεται πολύ καλά. Αυτοί που θα διέγραφαν μονομερώς το χρέος της χώρας, το μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα. Η κυβέρνηση υπογράφοντας το τέταρτο μνημόνιο αποδέχεται ότι τα πρωτογενή πλεονάσματα θα παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο, κάτι που περιορίζει τους βαθμούς ελευθερίας της χώρας.

Το τίμημα της αναξιοπιστίας για τον κ. Τσίπρα είναι βαρύ. Δένουν χειροπόδαρα τη χώρα για πολλά χρόνια. Όπως προβλέπει η Κομισιόν το ΑΕΠ της χώρας θα φτάσει τα 283 δισεκατομμύρια ευρώ».  

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Η Ελλάδα αντί να συγκλίνει αποκλίνει από την Ευρωπαϊκή Ένωση».



«Όχι σε άλλους φόρους, ναι σε επενδύσεις»

Στη συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε αναφορά στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, σχετικά με την επιχειρηματικότητα τονίζοντας: «Ένα κράτος που θα αποπνέει εμπιστοσύνη. Αυτή τη σχέση πρέπει να οικοδομήσουμε μαζί. Με απόλυτη ειλικρίνεια θα σας περιγράψω τι μπορείτε να περιμένετε από εμένα κι εγώ από εσάς. Όχι σε άλλους φόρους. Ναι σε επενδύσεις και νέες δουλειές. Ναι σε υγιής επιχειρηματικότητα».  




 Εργασιακά

Αν υπάρχει ένα πεδίο που αποκαλύπτεται το ψεύτικο πρόσωπο της κυβέρνησης Τσίπρα είναι τα εργασιακά. Αν η αγορά εργασίας δεν υποστηρίζει την ανάπτυξη και τις επιχειρήσεις, τότε δεν υποστηρίζει και την απασχόληση.  

-Δεν αντέχω έναν πρωθυπουργό που θέλει να μας γυρίσει 60 χρόνια πίσω, σε μια εποχή που ούτε εκείνος, ούτε εγώ έζησα.   

-Δεν θα επιτρέψω να αναπαράγουμε τις παθογένειες του παρελθόντος. Μια επιχειρηματική ελίτ που λειτούργησε σε μια κλειστή οικονομία προστατευμένη από τον ανταγωνισμό εκμεταλλευόμενη πελατειακές σχέσεις με την εξουσία. Αυτό το μοντέλο δεν έχει θέση στην Ελλάδα της επόμενης μέρας.  

-Η πλειοψηφία της κοινωνίας εξακολουθεί να είναι απαισιόδοξη.

Οι οικογένειες νιώθουν ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα, οι νέοι θέλουν να φύγουν. Αυτοί που κυβερνούν χρησιμοποιούν ό,τι μέσο έχουν στη διάθεσή τους για να δηλητηριάσουν τη δημόσια ζωή. Η διάκριση των εξουσιών παραβιάζεται συνεχώς.  



 Εκλογές

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, έκλεισε την ομιλία του στέλνοντας μήνυμα σε κάθε κατεύθυνση ότι η χώρα βρίσκεται κοντά σε εκλογές, κάνοντας λόγο για ψήφο κάθαρσης και επανεκκίνησης: «Το πιο σημαντικό μάθημα που μας διδάσκει η ιστορία είναι να μην επαναλαμβάνουμε τα λάθη μας. Στις δημοκρατίες δεν υπάρχουν αδιέξοδα, μετά από τρία χρόνια η Ελλάδα μπαίνει ξανά σε εκλογικό κύκλο. Είναι η ψήφος που θα φέρει την κάθαρση και θα αποτελέσει την δυναμική της επανεκκίνησης». 

https://www.parapolitika.gr/article/dite-live-tin-omilia-tou-kiriakou-mitsotaki-sti-geniki-sinelefsi-tou-sev

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...