Σάββατο 26 Μαΐου 2018

ΚΕΕΛΠΝΟ: 2.960 τα κρούσματα Ιλαράς

Ανοδική εξακολουθεί να είναι η πορεία των περιστατικών ιλαράςστην Ελλάδακαι σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου Λοιμώξεων και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), από την περασμένη Πέμπτη 17 Μαΐου μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί 44 νέα κρούσματα της ασθένειας σε διάφορες περιοχές της χώρας. 
 Ο αριθμός των κρουσμάτων ιλαράς ανέρχεται στα 2.960 από την 1η Μαΐου 2017. Η επιδημία που ξεκίνησε την περασμένη άνοιξη βρίσκεται σε εξέλιξη και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Γαλλία) με περισσότερα από 20.000 κρούσματα. 

 Όπως αναφέρει στην έκθεσή του το ΚΕΕΛΠΝΟ, η ιλαρά εμφανίζεται με μεγαλύτερη συχνότητα στη Νότια Ελλάδα, ιδίως στην Αττική, ενώ το τελευταίο διάστημα έχει παρατηρηθεί αύξηση των κρουσμάτων ιλαράς και στη Βόρεια Ελλάδα. 
 Στη μεγάλη πλειονότητα πρόκειται για άτομα Ελληνικής υπηκοότητας (κυρίως μικρά παιδιά από κοινότητες Ρομά και άτομα από το γενικό πληθυσμό κυρίως στην ηλικιακή ομάδα 25-44 ετών) που δεν έχουν ανοσία στην ιλαρά, μεταξύ των οποίων και επαγγελματίες υγείας που ήταν ανεμβολίαστοι ή ατελώς εμβολιασμένοι. 
 Επίσης, έχουν καταγραφεί 4 θάνατοι σε εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα ιλαράς. 
https://www.msn.com/el-gr/news/national/%CE%BA%CE%B5%CE%B5%CE%BB%CF%80%CE%BD%CE%BF-2960-%CF%84%CE%B1-%CE%BA%CF%81%CE%BF%CF%8D%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CE%B9%CE%BB%CE%B1%CF%81%CE%AC%CF%82/ar-AAxN0Jr?li=BBqxHCu&ocid=mailsignout

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...