Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Τσίπρας: «Πόσους θα απολύσετε στο Δημόσιο»-Μητσοτάκης: «Μόνο συμμάζεμα του κράτους»

«Εκλογές τώρα, δηλαδή λίγο πριν κλείσει η αξιολόγηση και βγει η χώρα από το μνημόνιο, σημαίνει να μην βγούμε από το μνημόνιο», τόνισε στη δευτερολογία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για την οικονομία, ο πρωθυπουργός και χαρακτήρισε καταστροφική επιλογή χαρακτήρισε  το ενδεχόμενο διενέργειας εκλογών αυτήν την περίοδο.
«Άκουσα την κ. Γεννηματά να μιλάει, με άκρως επιθετικό τρόπο, και να ζητεί εκλογές σήμερα. Δεν έχω καταλάβει αν είναι η ίδια ή κάποιος άλλος που μου έστειλε μια επιστολή στην οποία λέει πόσο κρίσιμο ζήτημα είναι η αναθεώρηση του Συντάγματος σε αυτή τη θητεία», τόνισε
ο Πρωθυπουργός.
Το αναπτυξιακό σχέδιο της κυβέρνησης δεν είναι κρυφό, τόνισε ο πρωθυπουργός καθώς συζητήθηκε στα 14 περιφερειακά συνέδρια του ΣΥΡΙΖΑ, καταλογίζοντας στον πρόεδρο της Ν.Δ. πως καλούσε τους προσκείμενους στο κόμμα του δημάρχους να μην παρευρεθούν.
Το δικό σας πρόγραμμα είναι κρυφό συνέχισε και απευθυνόμενος στον Κ. Μητσοτάκη είπε: «Πόσα σχολεία θα κλείσετε, πόσους θα απολύσετε για να καλύψετε το κενό; Λέτε ότι έχετε κοστολογημένο πρόγραμμα. Επιμένετε για το πλεονάζον νοσηλευτικό προσωπικό;» «Μέσα σε τρία καταφέρατε να καταστρέψετε κάθε προστατευτική δικλείδα», συνέχισε ο κ. Τσίπρας. Παράλληλα έθεσε το ερώτημα αν επίμένει η αναλογία προλήψεων-αποχωρήσεων στο Δημόσιο θα πρέπει να γυρίσει στο 1 προς 5, αλλά και για το πλεονάζον προσωπικό στην υγεία που είχε πει.
Ο πρωθυπουργός καταδίκασε τις απειλές που δέχθηκε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω διαδικτύου από μέλος του «Ρουβίκωνα», σημειώνοντας πως «οι βολές και απειλές εναντίον σας είναι εξίσου καταδικαστέες και κατακριτέες με τις αμέτρητες βολές και απειλές που έχουμε δεχτεί εγώ και ο κ. Κοτζιάς το τελευταίο διάστημα». Ανέφερε ότι η πολιτική ζωή του τόπου υπονομεύεται από τη συμπεριφορά ακραίων στοιχείων και επεσήμανε πως το ανησυχητικό είναι η έξαρση του εθνικολαϊκισμού στη χώρα. «Και βλέπω κ. Μητσοτάκη αυτό να μην σας ανησυχεί», συμπλήρωσε.
«Μου ασκήσατε κριτική για τη δήλωση που έβγαλα στο διαδίκτυο που χαρακτήριζα τους δράστες ακροδεξιούς τραμπούκους και όχι αγανακτισμένο πλήθος. Αυτό που σας πείραξε είναι ότι τους χαρακτήρισα ακροδεξιούς, γιατί σας χαλάει το αφήγημα ότι δεν υπάρχει βία από την άκρα δεξιά, αλλά μόνο βία από την άκρα αριστερά», συνέχισε ο Πρωθυπουργός, κάνοντας λόγο για στελέχη της Ν.Δ. που βρίσκονται «σε παράλληλη πορεία με την άκρα δεξιά».
Αναφερόμενος στην επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γ. Μπουτάρη, ο Πρωθυπουργός καταλόγισε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι «εσείς βγάλατε ανακοίνωση σχεδόν ίσων αποστάσεων με τα γνωστά καταδικάζουμε τη βία από όπου κι αν προέρχεται. Τι από όπου κι αν προέρχεται; Δεν καταλάβατε από πού προήλθε αυτή η επίθεση; Δεν θέλετε να καταλάβετε. Αν εγώ είχα στέλεχος που λίγα λεπτά μετά το περιστατικό έβγαζε ανακοίνωση που έλεγε «καλά του κάνανε του προδότη», θα μπορούσα να σταθώ; Εσείς έχετε το θράσος όχι μόνο να στέκεστε, αλλά και να με κατηγορείτε. Δεν τολμήσατε να αποπέμψετε τον δήμαρχο», είπε ο Πρωθυπουργός.
Ανέφερε επιπλέον ότι «ο κορμός του κόμματος που τοποθετείται στην άκρα δεξιά βρίσκεται στη Ν.Δ.», ενώ επεσήμανε ότι «η αριστερά σε αυτόν τον τόπο ήταν πάντα στη θέση του διωκόμενου, όχι του διώκτη, τη βία και του κράτους και του παρακράτους την έχει υποστεί για χρόνια».
Για την ΠΓΔΜ
Σε ό,τι αφορά το Σκοπιανό, ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση τοποθετήθηκε σαφώς και εγκαίρως για την πρόταση «Δημοκρατία της Μακεδονίας του Ίλιντεν». «Είπα από τη Σόφια ότι έχουμε ακόμη δρόμο να διανύσουμε και στόχος είναι να διασφαλίσουμε σύνθετη ονομασία με erga omnes» τόνισε και επεσήμανε ότι «δηλώσαμε σαφώς πως διαπραγματευόμαστε στη βάση τεσσάρων ονομάτων που προτάθηκαν από το Νίμιτς».
Ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι ο Ζόραν Ζάεφ είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ που δέχτηκε σύνθετη ονομασία erga omnes με αλλαγή Συντάγματος. Επεσήμανε, δε, ότι δεν θα μιλήσει άλλο για την ουσία της διαπραγμάτευσης, αφού ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς διαπραγματεύεται αυτήν την ώρα. «Η δική μας κυβέρνηση συζητάει, δεν κρύβεται», συμπλήρωσε.
Μητσοτάκης: Συμμάζεμα του κράτους
Την άποψη ότι αν  «δεν κάνουμε το συμμάζεμα του κράτους δεν θα μπορέσουμε να μειώσουμε την φορολογία», εξέφρασε ο πρόεδρος της ΝΔ απαντώντας στο ερώτημα σχετικά με το Δημόσιο που είχε θέσει προηγουμένως ο πρωθυπουργός.  Αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα επιμείνει στο 1 πος 5, πρόσθεσε ότι «εσείς θέλετε ένα πλαδαρό κράτος και αυξημένη φορολογία, εμείς ένα μαζεμένο κράτος με μειωμένη τροπολογία».  Μάλιστα, επισήμανε ότι αυτή είναι η βασική διαφορά στη φιλοσοφία ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ.
Τσίπρας: Λέτε όχι σε προσλήψεις
Στην τριτολογία του ο κ. Τσίπρας σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Κ.Μητσοτάκης τόνισε ότι «τo μόνο που κατάλαβα είναι ότι λέτε να μην προχωρήσουμε σε προσλήψεις και πιθανόν να διώξουμε το πλεονάζον προσωπικό για να μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές. Αυτό είναι λάθος», πρόσθεσε.
http://www.aftodioikisi.gr/politiki/tsipras-posous-tha-apolysete-sto-dimosio-mitsotakis-mono-symmazema-tou-kratous/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=tsipras_posous_tha_apolisete_sto_dimosio_mitsotakis_mono_simmazema_tou_kratous&utm_term=2018-05-24

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...