Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Σφαγή στη Γάζα


Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,

Ισραηλινά στρατεύματα μόλις εκτέλεσαν 60 άοπλους διαδηλωτές και πυροβόλησαν άλλους 1.300. 1.300! Το κάνουν με *χαβαλέ* -- δες ένα βίντεο εδώ.

Είναι λουτρό αίματος -- άλλος ένας λεκές στα 50 χρόνια βίαιης και ρατσιστικής στρατιωτικής κατοχής του παλαιστινιακού λαού.

Άλλα κράτη έχουν υποστεί κυρώσεις για πολύ λιγότερα. Οι κυρώσεις στη Νότια Αφρική βοήθησαν τους μαύρους πολίτες της να απελευθερωθούν -- ήρθε η ώρα να πέσουν κυρώσεις στο Ισραήλ, για να απελευθερωθεί ο λαός της Παλαιστίνης:

Υπόγραψε εδώ: Κυρώσεις στο Ισραήλ – Λευτεριά στην Παλαιστίν Το Ισραήλ έχει απομακρυνθεί σταδιακά απ’ τη λογική και την ειρήνη, πλέοντας Ακροδεξιά. Βουλευτής ζήτησε τον ξυλοδαρμό της Αχέντ Ταμίμι, της Παλαιστίνιας κοπέλας που χαστούκισε έναν αξιωματικό, όταν οι άντρες του πυροβόλησαν το ξαδερφάκι της στο πρόσωπο -- και ο ίδιος ο υπουργός Άμυνας απείλησε ότι θα τιμωρήσει ολόκληρη την οικογένειά της!

Ο ισραηλινός στρατός ισχυρίζεται ότι οι διαδηλώσεις ήταν εισβολή οργανωμένη απ’ τη Χαμάς κι ότι ορισμένοι απ’ τους διαδηλωτές ήταν οπλισμένοι. Η παλαιστινιακή και η διεθνής κοινωνία αμφισβητούν αυτούς τους ισχυρισμούς, καθώς το Ισραήλ ψεύδεται συχνά για να δικαιολογήσει τις πράξεις του. Αλλά ακόμη κι αν ήταν έτσι, γιατί πυροβόλησαν 1300 ανθρώπους που βρίσκονταν εκατοντάδες μέτρα πίσω απ’ τον φράχτη; Και γιατί με πραγματικά πυρά;

Ο στρατός του Ισραήλ ελέγχει τον αέρα και στη στεριά κρύβεται πίσω από οχυρά, συχνά με χιλιόμετρα ακατοίκητης ερήμου πίσω τους. Τι είδους απειλή λοιπόν μπορούσε να αποτελεί το πλήθος;! Ο υστερικός φόβος κι η θυματοποίηση του ισραηλινού καθεστώτος δεν έχουν όρια, και χρησιμοποιούνται ως δικαιολογία για κάθε είδους φρικαλεότητα.

Η Γάζα είναι κυριολεκτικά η μεγαλύτερη υπαίθρια φυλακή στον κόσμο, για χρόνια αποκομμένη από προμήθειες που ελέγχει το Ισραήλ. Αυτό που ανάγκασε τους «κρατούμενους» να διακινδυνεύσουν τη ζωή τους σε ένδειξη διαμαρτυρίας ήταν η απελπισία. Αλλά όταν τόλμησαν να πλησιάσουν τα τείχη της φυλακής τους, τους σκότωσαν σαν τα πουλιά στα κλουβιά, πυροβολώντας τους από ασφαλείς θέσεις εκατοντάδες μέτρα μακριά.

Οι διάφοροι υποκινητές του Ισραήλ θα σπεύσουν να κατηγορήσουν το Avaaz (και τους πολλούς Εβραίους εργαζομένους μας και ηγετικά μέλη της ομάδα μας) για αντισημιτισμό. Η ομάδα και τα μέλη του Avaaz αγαπάμε τους Εβραίους, όπως αγαπάμε όλους τους ανθρώπους. Το Ολοκαύτωμα είναι αλήθεια, και η Εβραϊκή κοινότητα εδώ και δεκαετίες βιώνει την καταπίεση και τον αντισημιτισμό, παγκοσμίως.

Πολλοί από εκείνους που ίδρυσαν το Ισραήλ ονειρευτήκαν ένα φωτεινό παράδειγμα. Το όραμά τους όμως προδόθηκε και το Ισραήλ κατέληξε να κυβερνάται από ένα βίαια ρατσιστικό και χουντικό καθεστώς -- που αξίζει παγκόσμια καταδίκη -- όχι μόνο με λόγια, αλλά και με πράξεις:

Υπόγραψε εδώ: Κυρώσεις στο Ισραήλ – Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Τις τελευταίες δεκαετίες έχει δοκιμαστεί σχεδόν κάθε άλλο μέσο πίεσης προς το ισραηλινό καθεστώς για να σταματήσει να κακομεταχειρίζεται τους Παλαιστινίους. Αλλά αντιθέτως τους φέρεται όλο και χειρότερα.

Οι στοχευμένες κυρώσεις (π.χ. για τα ματωμένα διαμάντια του Ισραήλ), το μποϊκοτάζ στις πωλήσεις τεχνολογίας και αμυντικών (το Ισραήλ πουλάει όπλα σε ορισμένα απ’ τα πιο βίαια καθεστώτα του κόσμου), και οι πολιτιστικές κυρώσεις (όπως ο αποκλεισμός του Ισραήλ από αθλητικές διοργανώσεις και τη Eurovision), θα μπορούσαν να επηρεάσουν τις κινήσεις του καθεστώτος.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου είναι σήμερα δύο απ’ τους πιο ανέντιμους και επικίνδυνους ηγέτες στον κόσμο. Όπως όλοι οι εξτρεμιστές, ονειρεύονται έναν κόσμο όπου οι λογικοί άνθρωποι θα έχουν χάσει την κρίση τους και θα είναι χωρισμένοι σε δύο εμπόλεμα στρατόπεδα, ένα απ’ τα οποία θα καθοδηγείται από αυτούς τους ίδιους. Ας τους δείξουμε ότι το κόλπο δεν πιάνει, ότι οι απλοί άνθρωποι δε θα απορροφηθούμε απ’ το μίσος και την προπαγάνδα τους, ότι μπορούμε ακόμη να ξεχωρίζουμε τον ρατσισμό και τη βία και να απαντάμε. Ότι δε θα τους αφήσουμε να κλέψουν ούτε την ανθρωπιά μας ούτε την ελευθερία και την αξιοπρέπεια του λαού της Παλαιστίνης.

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,
Ricken, Christoph, Emma, Fadi, Pascal, Rewan, Elana, Diego και ολόκληρη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανησυχία για τις τιμές πετρελαίου - Ευοίωνες οι προοπτικές για φυσικό αέριο και ρεύμα

Σε ομιλία που έκανε την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα...