Σάββατο 19 Μαΐου 2018

Δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση το 86% των πολιτών. Οι 6 στους 10 ζητούν εκλογές

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καταλληλότερος πρωθυπουργός και ο δημοφιλέστερος πολιτικός. Οι πολίτες είναι δυσαρεστημένοι από την κυβέρνηση, σε ποσοστό 86%. Το  56% των Ελλήνων ζητάει να γίνουν τώρα εκλογές, με το 74% εκτιμά ότι θα τις κερδίσει η ΝΔ. Αυτά είναι τα βασικά ευρύματα στο Πολιτικό Βαρόμετρο που ανακοίνωσε η  Public Issue. Μητσοτάκης – Τσίπρας 42-26  Kαταλληλότερος για πρωθυπουργός εμφανίζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκεντρώνοντας το 42% των προτιμήσεων,
ενώ το 26% επιλέγει τον Αλέξη Τσίπρα. Το 31% απαντά «κανένας από τους δύο».
Έκτος σε δημοφιλία ο πρωθυπουργός
Σε ότι αφορά στη  δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών, Από τους οκτώ πολιτικούς αρχηγούς, ο Αλέξης Τσίπρας είναι έκτος σε σειρά σε δημοφιλίας, πίσω από τον κ. Λεβέντη.  Μικρότερη δημοτικότητα από τον πρωθυπουργό έχουν οι Πάνος Καμμένος και Νίκος Μιχαλολιάκος.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται δημοφιλέστερος συγκεντρώνοντας 45% θετικές γνώμες (53% αρνητικές), και ακολουθεί η Φώφη Γεννηματά με 41% (-56%), ο Δημήτρης Κουτσούμπας με 38% (-54%), ο Σταύρος Θεοδωράκης με 36% (-60%), ο Βασίλης Λεβέντης με 28% (-68%), ο Αλέξης Τσίπρας με 25% (-74%), ο Πάνος Καμμένος με 19% (80%) και ο Νίκος Μιχαλολιάκος με 11% (85%).
Παράσταση νίκης για τη Ν.Δ.
Στην  παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει το 74%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 18% και «άλλο κόμμα», απαντά το 8%.
Στην ερώτηση «ποια κυβέρνηση μπορεί να αντιμετωπίσει καλύτερα τα προβλήματα της χώρας»: Το 34% προτιμά την αξιωματική αντιπολίτευση, το 16% ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ και το 45% καμία από τις δύο επιλογές.
Εκλογές τώρα
Οι πολίτες σε ποσοστό 86% εμφανίζονται δυσαρεστημένοι από τους κυβερνητικούς χειρισμούς, το 14% ικανοποιημένοι και 1% εμφανίζεται χωρίς γνώμη.
Έτσι,  σε ποσοστό 56% θεωρούν ότι χρειάζεται να γίνουν εκλογές, ενώ το 34% απαντά πως δεν χρειάζεται.
https://economico.gr/dysarestimenoi-apo-tin-kyvernisi-to-86-ton-politon-o-mitsotakis-pio-katallilos-gia-prothypoyrgos-oi-6-stoys-10-zitoyn-ekloges-tora-stoys/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Από τα ΕΛΤΑ Αλίμου μέχρι τα έργα του Ιλισσού: φέρνουμε στη Βουλή λύσεις για τους πολίτες

Καλημέρα φίλες και φίλοι, Συνεχίζουμε με την ίδια θέληση, πειθαρχία και σχέδιο τη μάχη που δίνουμε τόσο μέσα στη Βουλή όσο και έξω στην κοιν...