Δευτέρα 28 Μαΐου 2018

«Μήνυμα» Κιμ Γιονγκ Ουν σε Τραμπ: Είμαι αποφασισμένος να σε συναντήσω και να λύσουμε τις διαφορές μας

Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν επιβεβαίωσε εκ νέου τη δέσμευσή του για τη «πλήρη» αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσονήσου και για μια προγραμματισμένη συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα ο Νοτιοκορεάτης πρόεδρος Μουν Τζε-ιν.
Ο Μουν και ο Κιμ συμφώνησαν κατά την αιφνιδιαστική δεύτερη συνάντηση που είχαν το Σάββατο ότι μια πιθανή σύνοδος κορυφής Βόρειας Κορέας – ΗΠΑ, που ο αρχικός της προγραμματισμός ήταν για τις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη, πρέπει να στεφθεί με επιτυχία, τόνισε ο Μουν σε μια συνέντευξη Τύπου στη Σεούλ.

Σύμφωνα με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο, ο Κιμ πιστεύει ότι μια σύνοδος κορυφής με τον Τραμπ θα αποτελέσει μια ιστορική ευκαιρία για να δοθεί ένα τέλος σε δεκαετίες αντιπαράθεσης.
«Εξέφρασε επίσης την πρόθεσή του να τερματίσει μια περίοδος αντιπαράθεσης μέσα από την επιτυχία μας συνόδου Βόρειας Κορέας - ΗΠΑ, καθώς στη συνεργασία για ειρήνη και ευημερία», είπε στους δημοσιογράφους.
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, που επέστρεψε στη Σεούλ την Πέμπτη το πρωί μετά από μια συνάντηση που είχε με τον Τραμπ στην Ουάσινγκτον, δήλωσε ότι μετέφερε την «ακλόνητη βούληση» του Αμερικανού προέδρου για τον τερματισμό της εχθρικής σχέσης με τη Βόρεια Κορέα και την επιδίωξη διμερούς οικονομικής συνεργασίας. Επίσης δήλωσε ότι ελπίζει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα κρατήσει την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Κιμ τον Ιούνιο. Από τη μεριά του, ο Κιμ δήλωσε ότι αισθάνεται πιο κοντά με τον Μουν μετά τις νέες συνομιλίες, μετέδωσε το Yonhap.
Τραμπ: Ακόμα εξετάζουμε το ενδεχόμενο διεξαγωγής της συνόδου
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε το Σάββατο ότι εξακολουθεί να εξετάζει μια σύνοδο κορυφής στις 12 Ιουνίου με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν στη Σιγκαπούρη, σημειώνοντας ότι οι συνομιλίες προχωρούν πολύ καλά.
«Πηγαίνουμε πολύ καλά αναφορικά με τη σύνοδο με τη Βόρεια Κορέα», δήλωσε ο Τραμπ στον Λευκό Οίκο.
«Προχωρά πολύ καλά. Οπότε, εξετάζουμε την 12η Ιουνίου στη Σιγκαπούρη. Αυτό δεν έχει αλλάξει. Επομένως, θα δούμε τι θα συμβεί», πρόσθεσε.
The Failing @nytimes quotes “a senior White House official,” who doesn’t exist, as saying “even if the meeting were reinstated, holding it on June 12 would be impossible, given the lack of time and the amount of planning needed.” WRONG AGAIN! Use real people, not phony sources.
Τι ακριβώς συζητούν Βόρεια και Νότια Κορέα
Η Βόρεια και η Νότια Κορέα συζητούν μια πιθανή δέσμευση μη επίθεσης από τις ΗΠΑ προς τη Βόρεια Κορέα και την έναρξη συνομιλιών για την σύναψη μιας ειρηνευτικής συνθήκης ώστε να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες της Πιονγκγιάνγκ όσον αφορά την ασφάλεια πριν από τη διεξαγωγή μιας συνόδου κορυφής ΗΠΑ-Βόρειας Κορέας, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος Νοτιοκορεάτης αξιωματούχος.
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν και ο Βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν είχαν αιφνιδίως χθες μια δεύτερη συνάντηση μετά την ματαίωση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ των συνομιλιών που προγραμματιζόταν να έχει με τον Κιμ Γιονγκ Ουν στις 12 Ιουνίου στην Σιγκαπούρη, προτού ξαναέρθει στο προσκήνιο η πιθανότητα διεξαγωγής τελικά της συνόδου αυτής κορυφής μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Κιμ Γιονγκ Ουν.
"Για την επιτυχία της συνόδου κορυφής της Βόρειας Κορέας με τις ΗΠΑ, εξετάζουμε σε επίπεδο εργασίας διάφορους τρόπους για τη διάλυση των ανησυχιών της Βόρειας Κορέας όσον αφορά την ασφάλεια", δήλωσε ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος της νοτιοκορεατικής προεδρίας σε δημοσιογράφους.
"Σε αυτό περιλαμβάνεται ο τερματισμός των εχθρικών σχέσεων, μια αμοιβαία δέσμευση μη επίθεσης, η έναρξη συνομιλιών για μια ειρηνευτική συνθήκη που θα αντικαταστήσει την σημερινή ανακωχή", πρόσθεσε ο ίδιος.

Τα δύο κορεατικά κράτη έχουν επίσης συνομιλίες για μια τριμερή κήρυξη του τέλους του Πολέμου της Κορέας του 1950-53, αλλά ακόμη δεν έχει υπάρξει συμφωνία για μια τριμερή σύνοδο κορυφής, κατέληξε ο ίδιος.
https://www.msn.com/el-gr/news/world/%C2%AB%CE%BC%CE%AE%CE%BD%CF%85%CE%BC%CE%B1%C2%BB-%CE%BA%CE%B9%CE%BC-%CE%B3%CE%B9%CE%BF%CE%BD%CE%B3%CE%BA-%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CF%83%CE%B5-%CF%84%CF%81%CE%B1%CE%BC%CF%80-%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B1%CE%B9-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%86%CE%B1%CF%83%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%BF%CF%82-%CE%BD%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CF%83%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%AE%CF%83%CF%89-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BD%CE%B1-%CE%BB%CF%8D%CF%83%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%B9%CF%82-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%AD%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%82/ar-AAxRvse

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πηγές της Νέας Δημοκρατίας για τον ΣΥΡΙΖΑ: Είναι προκλητικό να κουνάνε το δάχτυλο οι πρωταγωνιστές της χειραγώγησης των ΜΜΕ και της Δικαιοσύνης

Απάντηση στις αιτιάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο φόντο της πολιτικής αντιπαράθεσης, που ξέσπασε μετά την ανακοίνωση τ...