Κυριακή, 6 Μαΐου 2018

Αναβάθμισε την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας η DBRS

Στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από CCC σε Β προέβη ο οίκος αξιολόγησης DBRS, διατηρώντας θετικές τις προοπτικές για το μέλλον.
Ο οίκος, αιτιολογώντας την απόφασή του για αναβάθμιση, κάνει λόγο για ισχυρή πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζονται στην Ελλάδα από το 2010, διαπιστώνοντας παράλληλα θετικά σημάδια οικονομικής ανάκαμψης το 2017 και τρία διαδοχικά έτη "δημοσιονομικής υπεραπόδοσης".
Ακόμη, επισημαίνει πως οι πολιτικοί κίνδυνοι διαφαίνονται πλέον μικρότεροι, χαρακτηρίζοντας ενθαρρυντικά σημάδια την ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης και την εν εξελίξει δ’ αξιολόγηση.  Όσον αφορά στις θετικές
προοπτικές (positive trend), ο οίκος αναφέρεται στις προσδοκίες που καλλιεργεί εν αναμονή της εξόδου της Ελλάδας από το τρίτο πρόγραμμα διάσωσης, αλλά και σχετικά με τις διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους.
Σύμφωνα με τον οίκο, παράγοντες που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν και νέα αναβάθμιση είναι 1) η συνεχιζόμενη επιτυχής εφαρμογή δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων 2) μια πιο καθαρή εικόνα της χρηματοδότησης μετά τη λήξη του τρίτου προγράμματος στήριξης και 3) τα ουσιαστικά μέτρα ελάφρυνσης του χρέους.
http://www.capital.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Κ. Αλιβιζάτος: Η συνείδηση του βουλευτή

Την άνοιξη του 1975, σε μία από τις πρώτες συνεδριάσεις που αφιέρωσε στην κατάρτιση του νέου Συντάγματος, η Ε΄ Αναθεωρητική Βουλή συζήτη...