Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Πόσο δίκαια είναι η δικαιοσύνη;

Του Ανδρέα Βελισσάριου
Η πολιτική των διακρίσεων και των διαχωρισμών, οι αστικού τύπου ασυλίες που απολαμβάνουν άτομα με επιρροή στην τοπική κοινωνία κατέχοντας ένα βάθρο και λόγο να ξεστομίζουν οτιδήποτε θεωρούν “ελευθερία λόγου και άποψης” καλά κρατεί. Οι προκαταλήψεις και οι μισαλλόδοξοι λόγοι “χρωματισμένοι” με λίγο βία και ρατσισμό που κυριαρχούν σε κομμάτια της σύγχρονης κοινωνίας που βιώνουν την φτώχεια και την περιθωριοποίηση, δεν γεννιούνται αυθόρμητα, αλλά καλλιεργούνται από συγκεκριμένες “μονάδες” τους αστισμού…! Τρανό παράδειγμα αποτελεί
η πρόσφατη αρχική αθωωτική απόφαση του Μονομελές Πλημμελειοδικείου Αιγίου για το παραλλήρημα μίσους και σκοταδισμού που είχε εξαπολύσει προς τους ομοφυλόφιλους ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος. Χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης ανέφερε: «Η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τους Νόμους της φύσεως! Είναι κοινωνικό κακούργημα! Είναι αμαρτία! Όσοι, λοιπόν, είτε την βιώνουν, είτε την υποστηρίζουν δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι! Είναι αποβράσματα της Κοινωνίας.» Συνέχιζε μάλιστα στο κείμενο του προτρέποντας τους πιστούς: «Ε, λοιπόν, αυτούς τους ξεφτυλισμένους, φτύστε τους! Αποδοκιμάστε τους! Μαυρίστε τους! Δεν είναι άνθρωποι! Είναι εκτρώματα της φύσεως! Ψυχικά και πνευματικά πάσχουν! Είναι άτομα με νοητική διαταραχή! Δυστυχώς, αυτοί είναι τρις-χει-ρότεροι και πολύ πιό επικίνδυνοι από κάποιους, που ζούν στα τρελλοκομεία!»
Η απαξίωση και απανθρωπιά στο ύφος του κειμένου είναι τουλάχιστον, αισθητή. Το μίσος που διαφαίνεται σε κάθε λέξη και φράση που χρησιμοποιεί ο Μητροπολίτης δεν αφορούν μόνο τα άτομα με σεξουαλική διαφορετικότητα αλλά στην ουσία προσβάλει και άπτεται θεμελιώδων δικαιωμάτων, στοχοποιώντας ακόμα και τα άτομα που χρίζουν ψυχιατρικής παρακολούθησης. Φανατισμός και βία επικαλυπτόμενος από τον θρησκευτικό μανδύα της “ανθρωπιάς” και του “αγάπα τον πλησίον σου”.
Μετά την αθώωση (ακύρωση μετέπειτα) του Μητροπολίτη Αμβρόσιου σειρά πήρε τις τελευταίες μέρες και η συγγραφέας Σώτη Τριανταφύλλου, που δικάστηκε για παραβίαση του αντιρατσιστικού νόμου μετά από αναφορά που είχε καταθέσει o Παναγιώτης Δημητράς, εκπρόσωπος του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι. Σε άρθρο της στο Athens Voice με τίτλο «Rock and Roll Will Never Die» τον Νοέμβριο του 2015 μετά την αιματηρή επίθεση στο Μπατακλάν, υιοθετούσε μια άκρως ισλαμοφοβική επιθετική ρητορική, εξισώνοντας την βία και τέτοιου είδους αιματηρές επιθέσεις με το Ισλαμ και την Μουσουλμανική θρησκεία στο σύνολο της.
Απόσπασμα από το άρθρο της «Rock and Roll Will Never Die».
«Το ισλάμ δεν είναι μια θρησκεία σαν τις άλλες, αγαπητοί συμπολίτες είναι πολιτικό πρόγραμμα, είναι ιδεολογία εκβαρβαρισμού (…) Αν οι μετριοπαθείς μουσουλμάνοι (που, σας διαβεβαιώ, είναι λιγοστοί και αμήχανοι μέσα στο αγριεμένο ισλαμικό πλήθος), θέλουν να αποφύγουν τον στιγματισμό, πρέπει να κατέβουν μαζικά στους δρόμoυς – σήμερα, τώρα – και να διαμαρτυρηθούν για τα εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας που διαπράττονται στο όνομα του Αλλάχ. Όμως, θα επιμείνω: όπως έλεγε ο Μάρκο Πόλο, «φανατικός μουσουλμάνος είναι αυτός που σου κόβει το κεφάλι, ενώ μετριοπαθής είναι εκείνος που σε κρατάει για να σου κόψουν το κεφάλι» (…) Απευθύνομαι στους ισλαμιστές και στους ποικίλους φίλους τους (…) ό,τι και να κάνετε, όσους και σκοτώσετε, συκοφαντήσετε και φιμώσετε, ο δυτικός πολιτισμός θα επιζήσει° είναι απείρως ισχυρότερος° εξάλλου, η εναλλακτική πρόταση ήταν και παραμένει η βαρβαρότητα».
Το κήρυγμα μίσους του Μητροπολίτη Αμβρόσιου αλληλοαναιρεί άμεσα τα όσα γράφει η αρθρογράφος του Athens Voice κ. Τριανταφύλλου περί φανατισμού, βαρβάρων και άλλων ματαιόδοξων θέσεων περί δυναμικης του δυτικού πολιτισμού. Το διατυπωμένο σε λίγες αράδες μίσος, εκφράζεται από τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας, και όχι από κάποιον βάρβαρο ανατολίτη που ασπάζεται το Ισλαμ. Εξάλλου είναι προφανές πως ο δυτικός πολιτισμός είναι ο ισχυρότερος όπως αναφέρει η κ.Τριανταφύλλου και το αποδεικνύει σε κάθε φάση του, καταδυναστεύοντας λαούς, αιματοκυλώντας κράτη με μοναδικό στόχο την επιβολή και επίτευξη των δικών του ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, και δημιουργώνστας κρίσεις και ανισότητες. O δυτικός πολιτισμός κ. Τριανταφύλλου δεν βομβάρδισε την Συρία σκοτώνοντας αθώους ανθρώπους και παιδιά; Δεν ξέρω…αναρωτιέμαι!
Η δημιουργία πολωτικού κλίματος εξισωτισμού είναι σύνηθες φανόμενο στις μέρες μας, διαιρώντας με αυτό τον τρόπο την κοινωνία στα δύο. Και ενώ τέτοιου είδους προσωπικότητες συνεχίζουν ακάθεκτες το έργο τους, δηλητηριάζοντας με κάθε λογής ρατσιστική σκέψη την κοινωνία δημιουργώντας στερεότυπα και προκαταλήψεις, άνθρωποι με ανύπαρκτους μάρτυρες και στοιχεία και με αυθαίρετες κατασκευές τυλίγονται σε μια κόλλα χαρτί και καταδικάζονται σε 13 χρόνια κάθειρξη. Ευφάνταστα σενάρια και παραμύθια χωρίς δράκους είναι αρκετά για να σπιλώσουν την υπόληψη ενός ανθρώπου.
Η υπόθεση της Ηριάννας (:κατηγορήθηκε εξαιτίας της σχέσης της με τον Κ. Παπαδόπουλο ο οποίος είχε κατηγορηθεί για πιθανή συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς» εξαιτίας των φιλικών σχέσεων που διατηρούσε με μέλη της οργάνωσης.) θέτει σοβαρά ερωτήματα για την αντικειμενικότητα της Δικαιοσύνης και κατά πόσο διατηρεί ίδια μέτρα και σταθμά. Θεμελιώδεις αρχές του κράτους δικαίου όπως αυτή που επισημαίνει ότι ο κατηγορούμενος σε μια υπόθεση πρέπει να θεωρείται αθώος, μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου καταπατούνται σε συγκεκριμένες περιπτώσεις (Ηριάννα, Τάσος Θεοφίλου).
Στην περίπτωση της Ηριάννας δεν συνέβη ποτέ, με την ίδια να βιώνει τον δικό της γολγοθά…
Δύο μέτρα και δύο σταθμά από την Δικαιοσύνη.
https://eleutheriellada.wordpress.com/2018/05/08/%CF%80%CF%8C%CF%83%CE%BF-%CE%B4%CE%AF%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%B1-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%B7-%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B7/#more-96234

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...