Κυριακή, 6 Μαΐου 2018

ΥΠΔΑ-Δημόσιο: Έρχονται «κρυφές» απολύσεις Μητσοτάκη -Τι λέει ο πρόεδρος της ΝΔ

Για σχεδιασμό «κρυφών» απολύσεων στο Δημόσιο κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του «διατυμπανίζει ότι «δεν θα απολυθεί κανένας μόνιμος από το Δημόσιο αλλά παράλληλα «θα καταργήσει τις  περιττές  δομές», οι οποίες φυσικά είναι στελεχωμένες με προσωπικό, από αυτό που δεν θα απολύσει!
«Δεν θα απολυθεί κανένας μόνιμος» αλλά θα βάλει σε αυστηρή δίαιτα το κράτος και τη δημόσια τηλεόραση η οπoία κατά την άποψή του  «είναι πλαδαρή». Προφανώς θα ψάχνει για περισσότερο «λίπος» από αυτό που διέκρινε στον δημόσιο τομέα πριν από ένα χρόνο. Κάνει
λόγο για υποστελέχωση όταν ταυτόχρονα εξαγγέλλει ότι θα επαναφέρει τον κανόνα προσλήψεων αποχωρήσεων στο 1 προς 5(δηλαδή 1 πρόσληψη στις 5 αποχωρήσεις), τη στιγμή που η χώρα με σκληρή διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης  μετέτρεψε αυτή τη συνθήκη σε 1 πρόσληψη για 4 αποχωρήσεις το 2017 και 1 πρόσληψη σε 3 αποχωρήσεις για το 2018», τονίζει χαρακτηριστικά.
Νωρίτερα, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στην Θεσσαλονίκη ο πρόεδρος της ΝΔ είχε επαναλάβει ότι «δεν θα απολυθεί κανένας μόνιμος δημόσιος υπάλληλος» αλλά ότι «θα γκρεμίσει το κομματικό κράτος του ΣΥΡΙΖΑ»
Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΥΠΔΑ:
Θα συνιστούσαμε στον κ. Μητσοτάκη να μην χρησιμοποιεί τη λέξη «παρελθόν», διότι η λέξη αυτή παραπέμπει αυτομάτως στον ίδιο.
Και παρά την απέλπιδα προσπάθεια του επικοινωνιακού του επιτελείου, να χρησιμοποιήσει νέους, για τον ίδιο, όρους στις ομιλίες του όπως «κοινωνικό κράτος» και  «αλληλεγγύη» η ελληνική κοινωνία δεν θέλει και ούτε μπορεί να ξεχάσει.
Σήμερα μάλιστα θυμήθηκε το Σύνταγμα και πως «η μονιμότητα είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη» γιατί το είχε κάνει κουρελόχαρτο; Αλήθεια ήταν συνταγματικές οι απολύσεις που έκανε;
Όμως παρά τον «έντεχνο» του λόγο κατά του Δημοσίου, ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να κρυφτεί…
Διατυμπανίζει ότι «δεν θα απολυθεί κανένας μόνιμος από το Δημόσιο αλλά παράλληλα «θα καταργήσει τις  περιττές  δομές», οι οποίες φυσικά είναι στελεχωμένες με προσωπικό, από αυτό που δεν θα απολύσει!
«Δεν θα απολυθεί κανένας μόνιμος» αλλά θα βάλει σε αυστηρή δίαιτα το κράτος και τη δημόσια τηλεόραση η οπoία κατά την άποψή του  «είναι πλαδαρή». Προφανώς θα ψάχνει για περισσότερο «λίπος» από αυτό που διέκρινε στον δημόσιο τομέα πριν από ένα χρόνο.
Κάνει λόγο για υποστελέχωση όταν ταυτόχρονα εξαγγέλλει ότι θα επαναφέρει τον κανόνα προσλήψεων αποχωρήσεων στο 1 προς 5(δηλαδή 1 πρόσληψη στις 5 αποχωρήσεις), τη στιγμή που η χώρα με σκληρή διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης  μετέτρεψε αυτή τη συνθήκη σε 1 πρόσληψη για 4 αποχωρήσεις το 2017 και 1 πρόσληψη σε 3 αποχωρήσεις για το 2018.
Είναι φανερό λοιπόν ότι χρειάζεται να κάνει λίγη προσπάθεια ακόμα…
Ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να σκοράρει πουθενά και σίγουρα όχι στη δημόσια διοίκηση.
Ας αφήσει το σκοράρισμα λοιπόν στον Νίκο Γκάλη.
http://www.aftodioikisi.gr/dimosio/ypda-dimosio-erchonte-kryfes-apolysis-mitsotaki-ti-lei-o-proedros-tis-nd/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=ipda_dimosio_erchontai_krifes_apolisis_mitsotaki_ti_lei_o_proedros_tis_nd&utm_term=2018-05-05

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Κ. Αλιβιζάτος: Η συνείδηση του βουλευτή

Την άνοιξη του 1975, σε μία από τις πρώτες συνεδριάσεις που αφιέρωσε στην κατάρτιση του νέου Συντάγματος, η Ε΄ Αναθεωρητική Βουλή συζήτη...