Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Άμεση προσφυγή στις κάλπες ή εξάντληση τετραετίας;

To ζήτημα των εκλογών και το πότε ακριβώς θα διεξαχθούν έχει ανέβει ψηλά στην ατζέντα της πολιτικής αντιπαράθεσης. Τόσο η αξιωματική αντιπολίτευση της Ν.Δ. όσο και το Κίνημα Αλλαγής απαιτούν κάλπες τώρα, την ώρα που η κυβέρνηση επιμένει σε κάθε τόνο ότι θα εξαντλήσει την τετραετία. Εξετάζει δε διπλές κάλπες τον Οκτώβριο του 2019. 
 Σε σημερινή  συνέντευξή  της στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Όλγα Γεροβασίλη σχολιάζει πως το ενδεχόμενο των πρόωρωνεκλογών«εξελίσσεται σε κωμωδία με ευθύνη της αντιπολίτευσης». Όπως αναφέρει«αυτό που προφανώς φοβούνται είναι ότι, βγάζοντας η κυβέρνηση τη χώρα
από τα μνημόνια, έχει αρκετό χρόνο μπροστά της να αποδείξει ότι έκανε τις σωστές επιλογές και ότι έχει βιώσιμο σχέδιο ανασυγκρότησης το οποίο και ήδη υλοποιεί. Όσο περνά ο καιρός αυτό γίνεται ολοένα και πιο καθαρό στα μάτια της ελληνικής κοινωνίας, που και βλέπει και συγκρίνει». 
 Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γωργιάδης,  μιλώντας στο πρακτορείο  χαρακτηρίζει «καταστροφική»την πρόθεση της κυβέρνησης για διπλές εκλογές τον Οκτώβριο του 2019. «Δεν θυμάμαι, ποτέ στο παρελθόν, να είχαμε εθνικές και δημοτικές εκλογές την ίδια μέρα» αναφέρει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με το ενδεχόμενο διπλών εκλογών τον Οκτώβριο του επόμενου έτους. Ωστόσο υπογραμμίζει ότι η Ν.Δ. «έχει τόσους πολλούς ψηφοφόρους και άξια στελέχη που μπορεί να κάνει ταυτόχρονα εθνικές, δημοτικές, περιφερειακές και συνδικαλιστικές εκλογές». 
 Χθες ο αρχηγός της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης, διεμήνυσε πως ο Αλέξης Τσίπρας  «έχει πια τελειώσει πολιτικά»  . «Ο κ. Τσίπρας έχει κουραστεί και έχει κουράσει ο ίδιος, έχει τελειώσει πια πολιτικά κι έχει κάνει ήδη αρκετή ζημιά στη χώρα, για να μένει κι άλλο» είπε χαρακτηριστικά, ζητώντας άμεσα εκλογές. 
 Εκλογές τώρα ζητά πλέον και το Κίνημα της Αλλαγής.Η επικεφαλής του κινήματος, Φώφη Γεννηματά εξαπέλυσε μέσα στην περασμένη εβδομάδα δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό, που όπως είπε έχει γκρεμίσει τις γέφυρες συνεννόησης και δεν ενημερώνει τα κόμματα για το κυβερνητικό μεταμνημονιακό σχέδιο, και διατύπωσε δύο φορές μέσα σε δύο ημέρες  το αίτημά της  για άμεση προσφυγή στις κάλπες. 
http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...