Σάββατο 12 Μαΐου 2018

Βαρουφάκης: Γιατί η Γερμανία δεν πρέπει να πληρώνει για την Ευρωζώνη

Προσκεκλημένος του γερμανικού οικονομικού ινστιτούτου Ifo στο Μόναχο, με την ιδιότητα του καθηγητή, είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης. Το θέμα της διάλεξης; «Γιατί η Γερμανία δεν μπορεί και δεν πρέπει να πληρώνει για να σώσει την Ευρωζώνη». 
 «Η κρίση του ευρώ έχει αναδείξει την επείγουσα ανάγκη για μεταρρύθμιση στην Ευρωζώνη. Ωστόσο, οι προσεγγίσεις για τη λύση μπορούν να διαιρεθούν σε δύο στρατόπεδα. Η διαφωνία, κυρίως μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας, αντικατοπτρίζεται πολύ καθαρά στη διαφορετική στάση τους απέναντι στη δημοσιονομική ένωση», αναφέρουν οι διοργανωτές,
θέτοντας το πλαίσιο της εκδήλωσης. Στην ομιλία του, ο κ. Βαρουφάκης «θα υποστηρίξει ότι και οι δύο απόψεις είναι λαθεμένες και δυνητικά ακόμη και επικίνδυνες». 
 Σημειώνεται ότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών, ο οποίος είχε αναλάβει τη διαπραγμάτευση του 2015 για την κυβέρνηση Τσίπρα, ανέκαθεν και για τους δικούς του λόγους υποστήριζε ότι στην πραγματικότητα, με τα προγράμματα διάσωσης της ελληνικής οικονομίας, η Ευρωζώνη και δη η Γερμανία έριχνε χρήματα σε ένα βαρέλι χωρίς πάτο. 
http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ξάδερφος Κασσελάκη: Ευπρόσδεκτες οι ψήφοι των «Σπαρτιατών», λέει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το «μπλόκο» του Αρείου Πάγου στο κόμμα των «Σπαρτιατών» για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, πολλά ερωτήματα έχουν προκύψει αναφορικά μ...