Πέμπτη 10 Μαΐου 2018

Παρατάξεις ΠΟΕ-ΟΤΑ: Μέλη ΣΥΝΑΝ, ΔΑΚΕ επιχειρούν προσωπικό πλουτισμό εκμεταλλευόμενοι τους συμβασιούχους

Μετά τους συμβασιούχους, έντονες είναι οι αντιδράσεις για την άσκηση αγωγής των ΣΥΝΑΝ και ΔΑΚΕ με την οποία ζητούν 700.000 ευρώ από την aftodioikisi.gr, και μέσα στους κόλπους της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Συγκεκριμένα, με ανακοινώσεις τους οι παρατάξεις ΜΕΤΑ-ΟΤΑ και ΔΑΣ-ΟΤΑ που μέχρι πριν το πρόσφατο συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ είχαν τα πέντε από τα 11 μέλη της απερχόμενης Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας επικρίνουν με σφοδρότητα τα μέλη της πλειοψηφίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ γιατί, όπως τονίζουν,  η μόνη ενασχόλησή τους με τους συμβασιούχους είναι η άσκηση αγωγών και μάλιστα για τον «προσωπικό τους πλουτισμό». Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ υπό τον τίτλο «Οι αγωγές κατά ΜΜΕ άλλοθι για την στάση τους στους συμβασιούχους;»:

Οι αγωγές κατά ΜΜΕ άλλοθι για την στάση τους στους συμβασιούχους;
Από το διαδίκτυο πληροφορηθήκαμε ότι μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ έχουν καταθέσει αγωγή κατά συγκεκριμένης ενημερωτικής ιστοσελίδας για την κριτική που έχει ασκήσει στις αποφάσεις της ομοσπονδίας που αφορούν συμβασιούχους, ζητώντας ως αποζημίωση το εξωπραγματικό ποσό των 700.000 ευρώ.
Η θέση του ΜΕΤΑ-ΟΤΑ όπως έχει εκφραστεί κατά καιρούς είναι ότι η  κριτική που ασκείται για τις αποφάσεις και την δράση της ομοσπονδίας από τον έντυπο ή τον ηλεκτρονικό τύπο δεν μπορεί να γίνεται αντικείμενο δικαστικών διενέξεων και αντεγκλήσεων, αλλά πρέπει να αντιμετωπίζονται συνδικαλιστικά.
Αυτό γίνεται σε μια περίοδο που την ομοσπονδία θα έπρεπε να την απασχολούν οι 10.000 απολύσεις συμβασιούχων εργαζόμενων στις υπηρεσίες καθαριότητας των Δήμων και πως οι απολυμένοι θα γυρίσουν πίσω στις θέσεις εργασίας τους και όχι πως τα μέλη των παρατάξεων ΣΥΝ.ΑΝ και ΔΑΚΕ της απερχόμενης Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ, εκμεταλλευόμενοι τους συμβασιούχους, να επιχειρούν τον προσωπικό τους πλουτισμό αξιώνοντας ως αποζημίωση 100.000 ευρώ ο καθένας από τους διαχειριστές της συγκεκριμένης ιστοσελίδας.
Εξάλλου είναι γνωστή η άρνηση των συγκεκριμένων παρατάξεων (ΣΥΝ.ΑΝ. και ΔΑΚΕ) για την ισότιμη ένταξη των συμβασιούχων ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας στην δύναμη της ομοσπονδίας αλλά ακόμα και στα πρωτοβάθμια Σωματεία που διατηρούν την πλειοψηφία.
Ενώ την Παρασκευή 11 Μαΐου, ημέρα που η ΑΔΕΔΥ έχει εξαγγείλει κινητοποίηση που αφορά άμεσα τους απολυμένους εργαζόμενους των Δήμων, η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους στα δικαστήρια για την υπόθεση του Θ. Πάγκαλου.
Το ΜΕΤΑ-ΟΤΑ καταγγέλλει τις συγκεκριμένες πρακτικές που βρίσκονται πολύ μακριά από τις αρχές του συνδικαλιστικού κινήματος και δηλώνουμε ότι παραμένοντας σταθεροί στις δικές μας αρχές θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον αγώνα των συμβασιούχων για μόνιμη και σταθερή δουλειά όπως και για την ισότιμη ένταξή τους  στην ΠΟΕ-ΟΤΑ απέναντι στην πεισματική άρνηση των ΣΥΝΑΝ και ΔΑΚΕ να τους εγγράψουν στην Ομοσπονδία.
ΜΕΤΑ-ΟΤΑ / 8-5-2018

«Η πλειοψηφία της ΠΟΕ-ΟΤΑ (ΣΥΝΑΝ-ΔΑΚΕ) επαναπαύτηκε στην λογική του διαγωνισμού για τις 8.100 θέσεις εργασίας και δεν ασχολείται πλέον με αυτούς που δώσαν την μάχη για να φτάσουμε μέχρι εκεί. Η μόνη ΄΄ενασχόληση΄΄ της πλειοψηφίας της ΠΟΕ-ΟΤΑ με τους συμβασιούχους είναι για την δικαστική διεκδίκηση υπέρογκου χρηματικού ποσού από ηλεκτρονική ιστοσελίδα».
http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/parataxis-poe-ota-meli-synan-dake-epichiroun-prosopiko-ploutismo-ekmetallevomeni-tous-symvasiouchous/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=parataxis_poe_ota_meli_sinan_dake_epichiroun_prosopiko_ploutismo_ekmetalleuomeni_tous_simvasiouchous&utm_term=2018-05-09

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...