Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

Οι Παρατρεχάμενοι Νεροκουβαλητές - Συνδικαλιστές των Υπουργείων και η Ασχετοσύνη των Υπευθύνων.

Πάλι κακός θα γίνω…
Πολύ ντόρος έγινε για την νέα ΠΟΛ. 1213/22.09.2015φορολογική μεταχείριση του εισοδήματος από εκμίσθωση του δικαιώματος εκμετάλλευσης περιπτέρου και που φέρει την υπογραφή της Γενικής Γραμματείας δημοσίων Εσόδων κας Αικατερίνης Σαββαίδου.
Διαβάζω σε διάφορες ομάδες στο facebook, αναλύσεις, διαμαρτυρίες, κοκορέματα διαφόρων δήθεν  Συνδικαλιστών του Κλάδου που τα μόνα αισθήματα  που μου βγάζουν είναι γέλωτες και ταυτόχρονα λύπη. Κοκορεύονται ότι πηγαίνουν στα υπουργεία και
παίρνουν εντολές από κει και τάχα μου δήθεν ενημερώνουν αξιόπιστα τους συναδέλφους. 
Δεν ξέρουν τι τους γίνεται ούτε αυτοί, αλλά ούτε και η Γενική Γραμματέας που υπέγραψε τη συγκεκριμένη ΠΟΛ
Και εξηγούμαι…
Υπογράφει η κα Σαββαίδου μία παράγραφο που λέει τα εξής :
«Όταν τα δικαιώματα εισπράττονται από φυσικό πρόσωπο που δεν ασκεί επιχειρηματική δραστηριότητα σχετική με τα δικαιώματα, με την παρακράτηση αυτή του φόρου 20% εξαντλείται η φορολογική του υποχρέωση για το συγκεκριμένο εισόδημα (σχετ.: ΠΟΛ.1042/4.3.2013).»

Πηγή: http://www.taxheaven.gr
Δείτε περισσότεραhttp://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/21878
Ο δόλος, η παραπληροφόρηση και η ασχετοσύνη της κας Σαββαίδου, έχει να κάνει ότι επικαλείται παλαιότερη  ΠΟΛ, η οποία δεν έχει καμία σχέση με την συγκεκριμένη υπόθεση.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΠΟΛ 1042/4.03.2013 
ΠΟΛ.1042/4.3.2013
 Κατάργηση της ΠΟΛ 1136/15-6-2011 «Χορήγηση στοιχείων στις επιχειρήσεις που έλαβαν Α.Φ.Μ. μέσω Υπηρεσιών Μίας Στάσης»
Κατηγορία: Μητρώο (Δ/νση φορολ. ελέγχων) Αθήνα, 4 Μαρτίου 2013
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ κ' ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ Γ
Ταχ. Δ/νση: Καρ. Σερβίας 10
 Ταχ. Κωδ.: 101 84 Αθήνα
Πληροφορίες: Αικ. Μπουγιούκντολαπτσή
Τηλέφωνο: 210 3375885
Fax: 210 3375368
E-maildes.c@mofadm.gr
ΠΟΛ 1042
ΘEMΑ: Κατάργηση της ΠΟΛ 1136/15-6-2011 «Χορήγηση στοιχείων στις επιχειρήσεις που έλαβαν Α.Φ.Μ. μέσω Υπηρεσιών Μίας Στάσης»
Μετά την εφαρμογή της Κ.Υ.Α. K1-802/23.3.2011 (ΦΕΚ 470 Β') διαπιστώθηκε ότι, οι βεβαιώσεις, που χορηγούσαν οι Υπηρεσίες Μίας Στάσης μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας σύστασης και έναρξης εργασιών (απόδοσης Α.Φ.Μ.) στις προσωπικές και κεφαλαιουχικές εταιρείες, δεν περιείχαν τα πλήρη στοιχεία της έναρξης εργασιών τους (Κ.Α.Δ., διεύθυνση άσκησης δραστηριότητας, μέλη νομικού προσώπου κ.ά.) με αποτέλεσμα, οι εν λόγω εταιρείες, να προσέρχονται στις Δ.Ο.Υ. υποβάλλοντας αίτηση για τη χορήγηση των στοιχείων αυτών, σύμφωνα με την ΠΟΛ.1136/15.6.2011 (ΑΔΑ 4 Α31-Η-5Ν).
Κατόπιν τούτου και δεδομένου ότι, σήμερα, έχουν εκλείψει οι λόγοι έκδοσης της παραπάνω εγκυκλίου εφόσον, πλέον, οι βεβαιώσεις που χορηγούνται από τις Υπηρεσίες Μίας Στάσης μετά την ολοκλήρωση έναρξης εργασιών των προσωπικών και κεφαλαιουχικών εταιρειών, περιλαμβάνουν τα πλήρη στοιχεία αυτών, καταργείται η ΠΟΛ.1136/15.6.2011 (ΑΔΑ 4 Α31-Η-5Ν).
Ακριβές Αντίγραφο Η Προϊσταμένη της Γραμματείας
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΘΕΟΧΑΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΗΣ

Πηγή: http://www.taxheaven.gr
Δείτε περισσότεραhttp://www.taxheaven.gr/laws/circular/view/id/15863 
Ποιος είναι τελικά ο κρυφός πόθος κάποιων ατόμων στο Υπουργείο Οικονομικών που μέχρι τώρα η διαγωγή τους έδειξε ότι το μόνο που κάνουν είναι να εξυπηρετούν συμφέροντα Πολυεθνικών Καπνοβιομηχανιών;
Η εν λόγω κα Σαββαίδου έχει δείξει κατά το παρελθόν με ενέργειες που έχει κάνει ότι είναι μέρος της διαπλοκής όταν προεκλογικά , τον Δεκέμβριο του 2014, ανέβαλε με το έτσι θέλω παρανόμως και παρατύπως δημοπρασία που αφορούσε την ιχνηλάτηση για το λαθρεμπόριο καπνικών.  
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΕΔΩ
«Ύποπτα ''παιχνίδια'' από την Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κα. Αικατερίνη Σαββαϊδου...»
Όσο αφορά τον Μέγα Συνδικαλιστή του Πειραιά , όταν πηγαίνει στα Υπουργεία να παίρνει μαζί του και έναν κουβά που να μην είναι τρύπιος, διότι αυτά που γράφει σε διάφορες ομάδες του facebook είναι τρίχες κατσαρές και αποπροσανατολίζουν τους συναδέλφους μας.
Εξάλλου είναι σε όλους γνωστό ότι τα χορηγούμενα από Καπνοβιομηχανίες Σωματεία, έχουν παίξει και συνεχίζουν να παίζουν βρώμικο ρόλο όσον αφορά παραστάσεις στα διάφορα Υπουργεία, αφού λειτουργούν ως φερέφωνα των αλλοδαπών Πολυεθνικών Καπνοβιομηχανιών.
Το θέμα με τα περίπτερα είναι καθαρά θεσμικό, οι καπνοβιομηχανίες όταν στήσανε, μέσω του τότε Υπουργού Οικονομικών κ. Στουρνάρα,  το πολυνομοσχέδιο (Νοέμβριος 2012)που κατέστρεφε τον Κλάδο μας,  πρέπει να αλλάξει κομό κεφαλής, διότι όλοι οι μεγαλοσχήμονες έχουν κάνει λάθος και ας μην το παραδέχονται δημόσια.
Τους έχουν γυρίσει μπούμερανγκ, όλα τα προβλήματα και φυσικά έχουν μεγαλύτερο κόστος.
Ως Συνδικάτο Επαγγελματιών Περιπτερούχων Καπνοπωλών & Ψιλικών Ειδών Ν. Αττικής, έχουμε κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να δούμε στην πράξη εάν υπάρχει πραγματική πολιτική βούληση από την Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝ.ΕΛ. για την ριζική αλλαγή θεσμικού πλαισίου που να θωρακίζει οριστικά και αμετάκλητα τον Κλάδο μας. 
Ο χρόνος θα δείξει…
http://www.spekamila.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ανησυχία για τις τιμές πετρελαίου - Ευοίωνες οι προοπτικές για φυσικό αέριο και ρεύμα

Σε ομιλία που έκανε την Τρίτη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τα συμπεράσματα της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής, η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα...