Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015

Στην Τουρκία η Μέρκελ, συνάντηση με Ερντογάν και Νταβούτογλου

Στην Κωνσταντινούπολη κατέφθασε η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άγκελα Μέρκελ, η οποία θα έχει σειρά επαφών με την τουρκική ηγεσία για την προσφυγική κρίση, τη Συρία και την κατάσταση στην Τουρκία.
Το μεσημέρι, η Μέρκελ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας, Αχμέτ Νταβούτογλου, όπου θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου. Στη συνέχεια θα γίνει δεκτή από τον πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Οι συνομιλίες θα αφορούν στην κοινή μάχη εναντίον της τρομοκρατίας, στην κατάσταση που επικρατεί στη Συρία, στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και σε διάφορα διμερή θέματα.  
Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuter, η Καγκελάριος θα επιχειρήσει να εξασφαλίσει τη
βοήθεια της Τουρκίας στην αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη, με
αντάλλαγμα εγγυήσεις για την πορεία ένταξης της Άγκυρας στην Ε.Ε.
Επισκεπτόμενη την Τουρκία - μόλις δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές - η Μέρκελ κινδυνεύει να κατηγορηθεί ότι στηρίζει τον πρόεδρο της χώρας, Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγορείται για την περιστολή των ανθρώπινων δικαιωμάτων. 
Οι τουρκικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για την 1η Νοεμβρίου, με τον Ερντογάν και το κυβερνών Κόμμα της Δικαιοσύνης να προσπαθούν να αξιοποιήσουν την επίσκεψη της Μέρκελ, ως όχημα για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
H εξασφάλιση εγγυήσεων για την ελεύθερη διακίνηση μεταξύ Τουρκίας και Ε.Ε., θα δώσει παράλληλα, ένα ισχυρό εκλογικό πλεονέκτημα στον Ερντογάν
Από την άλλη πλευρά, η δέσμευση της Τουρκίας για την εφαρμογή ενός σχεδίου αντιμετώπισης των προσφυγικών ροών θα αποτελέσει μία ανακουφιστική εξέλιξη τόσο για την Ευρώπη, όσο και για τηνΓερμανία, στην οποία ήδη ακούγονται οι πρώτες φωνές αμφισβήτησης της πολιτικής της Μέρκελ. 
http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...