Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Οι πνιγμένοι πρόσφυγες μπορούν να εκτινάξουν τον ελληνικό τουρισμό

Μια και καθημερινά πνίγονται πρόσφυγες στο Αιγαίο -και επειδή αυτό μάλλον θα συνεχιστεί για χρόνια-, σκέφτηκα πως θα μπορούσαμε να εντάξουμε τους πνιγμένους πρόσφυγες στην διαφημιστική καμπάνια για τον ελληνικό τουρισμό, ώστε να αποτελέσουν μια νέα ατραξιόν για τους τουρίστες.
Υπάρχουν πολλές χώρες στον κόσμο με όμορφες παραλίες αλλά δεν είναι πολλές αυτές που μπορεί να σκάσει ξαφνικά δίπλα σου στην αμμουδιά μια οικογένεια πνιγμένων Σύρων.Αυτό είναι ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας και θα πρέπει να το εκμεταλλευτούμε. Το υπουργείο Τουρισμού θα πρέπει να κάνει σποτάκια που να τονίζουν πως κάποιοι τουρίστες θα κάνουν snorkeling στη Ρόδο και, αν είναι τυχεροί,
εκτός από χταπόδια και κουτσομούρες, θα μπορούν να δουν στον βυθό κάνα παιδάκι από τη Συρία.
Οι τουρίστες θα μπορούν να φωτογραφίζονται με τους πνιγμένους πρόσφυγες -σαν το «Τρελό weekend στου Μπέρνι»- και να έχουν αξέχαστες αναμνήσεις από τις διακοπές τους στις ελληνικές παραλίες με την χρυσή άμμο και τα πτώματα.
Για τουρίστες που τους αρέσει η περιπέτεια, θα μπορούσαν να οργανωθούν μονοήμερες κρουαζιέρες για ανεύρεση και διάσωση προσφύγων που θαλασσοδέρνονται.
Το μοντέλο θάλασσα-ήλιος είναι πια παρωχημένο και τα πτώματα των προσφύγων μπορούν να δώσουν τεράστια ώθηση στον ελληνικό τουρισμό.
(Η φωτογραφία είναι από την Ισπανία, όπου οι πρόσφυγες βγήκαν σε πλαζ γυμνιστών. Κανονίστε να μου πάρουν την ιδέα οι Ισπανοί. Εγώ, πάντως, κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω τη χώρα μου να επιστρέψει στην ανάπτυξη.)
http://pitsirikos.net/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...