Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

ΚΕΚ: Η φάμπρικα της διαπλοκής και των εκατομμυρίων

Μένεις στην κυριολεξία άφωνος διαπιστώνοντας καθημερινά ότι δεν υπάρχει πτυχή της κοινωνικής και πολιτικής ζωής στην οποία μια δράκα «γατόνια» με την κάλυψη φυσικά πολιτικών προσώπων, να μην λεηλατούν τον ιδρώτα του ελληνικού λαού.
Κάποιος/α θα πει ότι έτσι λειτουργεί ο καπιταλισμός, και θα έχει δίκιο. Αυτό όμως το κλεπτοκρατικό σύστημα που έχουμε ξεπερνάει σε «επιδόσεις» ίσως κάθε παρόμοιο του, αστικής δικτατορίας, του λεγόμενου πολιτισμένου κόσμου.

Η αποκάλυψη που κάνει το πολυσέλιδο δημοσίευμα του περιοδικού Hot Doc για τις λαμογιές που γινόταν με όχημα τα ΚΕΚ είναι συγκλονιστικές, αλλά όπως γίνεται σ’ αυτές τις περιπτώσεις δεν πρόκειται να λογοδοτήσει κανένας από όσους θησαύρισαν σε βάρος του ελληνικού λαού.
Μια γεύση από το τεράστιο αυτό σκάνδαλο παίρνουμε από αποσπάσματα αυτού του δημοσιεύματος:
Σε μπίζνες εκατομμυρίων ευρώ έχει μετατραπεί η αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων ανέργων πολιτών στη χώρα μας, μέσω των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ), που ελέγχονται από παντοδύναμα κυκλώματα οικονομικών παραγόντων, ακόμη και ιδιοκτητών ΜΜΕ. Τεράστια χρηματικά ποσά δόθηκαν τα τελευταία χρόνια με περίεργες διαδικασίες σε ένα παρασιτικό κύκλωμα, που φημολογείται ότι είχε τα πλοκάμια του στο υπουργείο Εργασίας και γνώριζε έγκαιρα, αν δεν ήλεγχε, το σχεδίασμά των προγραμμάτων για τους ανέργους, με αποκορύφωμα το σκανδαλώδες και πολύκροτο «voucher».
Η «φάμπρικα» της διαπλοκής, με κέρδη πολλών εκατομμυρίων ευρώ, αποδεικνύεται ότι είχε στηθεί επί ημερών της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και βασιζόταν καθαρά στην εκμετάλλευση, των χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων, που είχαν ως σκοπό – θεωρητικά- την  προώθηση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της ανεργίας.
***
Σπαταλήθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, από τα οποία κυρίως ωφελήθηκε ένα παρασιτικό κύκλωμα, που φημολογείται για χρόνια ότι είχε τα πλοκάμια του στο υπουργείο Εργασίας και γνώριζε έγκαιρα, αν δεν ήλεγχε, το σχεδίασμά όλων αυτών των προγραμμάτων, με αποκορύφωμα το σκανδαλώδες και πολύκροτο «voucher».
Αναλυτικό ρεπορτάζ στο περιοδικό Hot Doc που κυκλοφορεί 
https://eleutheriellada.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...