Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Ελλάδα, η χώρα των αθώων

Έξαλλος ήταν σήμερα στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση του Γιώργου Κουμουτσάκου για τους πρόσφυγες. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε πως «το ευρωπαϊκό όραμα γεννήθηκε όταν έπεσε το τείχος του Βερολίνου και τώρα το ευρωπαϊκό όραμα πεθαίνει όταν κάποιοι υψώνουν φράχτες για να μην περάσουν οι πρόσφυγες».
Καλά, το ευρωπαϊκό όραμα δεν γεννήθηκε όταν έπεσε το τείχος του Βερολίνου -ιδέα δεν έχει ο Αλέξης Τσίπρας- αλλά υπάρχει κι ένα τείχος στον Έβρο το οποίο συνεχίζει να είναι υψωμένο επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα.

Άρα, ο Αλέξης Τσίπρας κατηγορεί και τον εαυτό του, αν και, σαν αριστερός, είναι αθώος. Για όλα.
Το να δηλώνεις αριστερός στην Ελλάδα είναι πιστοποιητικό αθωότητας. Και το να είσαι Έλληνας είναι πιστοποιητικό αθωότητας, οπότε και Έλληνας και αριστερός, είσαι δυο φορές αθώος για όλα.
Όσο συνεχίζεται η φρίκη και το αίσχος με τους πρόσφυγες που πνίγονται ενώ προσπαθούν να φτάσουν στην χώρα μας για να πάνε στην Γερμανία, τη Σουηδία και τις άλλες χώρες της Βόρειας Ευρώπης, είμαστε υπεύθυνοι όλοι μας.
Δεν γίνεται να παρακολουθούμε αδιάφορα δεκάδες ανθρώπους να πνίγονται καθημερινά στη χώρα μας και να προσποιούμαστε πως αυτά συμβαίνουν αλλού, αφορούν άλλους και πως εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη. Στη δική μας χώρα πνίγονται άνθρωποι κάθε μέρα.
Γίναμε απαθείς θεατές της ζωής μας. Τώρα γινόμαστε και απαθείς θεατές του θανάτου των άλλων.
Οι πρόσφυγες μπαίνουν στις βάρκες -μαζί με τα παιδιά τους-, επειδή τους απαγορεύουμε να φτάσουν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη με ασφαλή τρόπο.
Τους πρόσφυγες στις βάρκες δεν τους βάζουν οι διακινητές.
Τους πρόσφυγες στις βάρκες τους βάζουν οι χώρες, οι ηγέτες και οι πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Και η Ελλάδα. Και ο Αλέξης Τσίπρας. Και εμείς.
(Ας σταματήσει τουλάχιστον το εμπόριο συγκίνησης πάνω από τα σώματα των πνιγμένων παιδιών. Εντάξει, ο Αλέξης Τσίπρας έχει αποδείξει πως είναι αδίστακτος αλλά όλοι αυτοί οι δημοσιογράφοι που θρηνούν τώρα για τα πνιγμένα παιδιά των προσφύγων είναι τα ίδια καθάρματα που έλεγαν για λαθρομετανάστες και ξέπλεναν την Χρυσή Αυγή.)
https://eleutheriellada.wordpress.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ψηφιακό το κομματικό κράτος

Το «σαρανταενατακατό» είναι ένα από τα καλαμπούρια που κυκλοφορούν στο Διαδίκτυο και μια μεγάλη παγίδα για τη Νέα Δημοκρατία. Το σχεδόν 41% ...