Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Eυθανασία τώρα στους πάνω από 60



Το άθλιο κράτος των 1.500 δημοσίων οργανισμών, αφού έδωσε εφάπαξ 550.000 ευρώ σε πρώην υπάλληλο της Βουλής αποφάσισε να πάει την βασική σύνταξη στα 360 ευρώ μόνο για πένητες που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας.
Εξάλλου το πόρισμα της 12μελούς επιτροπής σοφών που θα παραδοθεί σήμερα στον 12% Κατρούγκαλο προβλέπει μειωμένο ποσοστό αναπλήρωσης αλλά και επανυπολογισμό των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ για τους νυν συνταξιούχους. Κατά τ΄άλλα κύριο μέλημα της κυβέρνησης ήταν η επαναλειτουργία και αποκατάσταση των κηφήνων της ΕΡΤ, η επαναπρόσληψη των παιδεραστών στο Δημόσιο, οι τρυφερότητες με την Εκκλησία, οι διορισμοί των δικών μας παιδιών και η ενίσχυση του πελατειακού
κράτους.
Είναι τόσοι πολλοί οι δημόσιοι υπάλληλοι ώστε είναι λογικό τώρα που στέρεψε το μπαγιόκο να μην είναι σε θέση να δώσει συντάξεις. Πιο εύκολα θα πιάνεις το τζόκερ από το να παίρνεις σύνταξη. Υπάρχει και ένα ακόμη μείζον θέμα με την σημερινή κυβέρνηση: Mε τόσους Εκατομμυριούχους στους κόλπους της τι να χαμπαριάσει από φτώχια και καραβοτσακισμένες συντάξεις. Ασε που στέγνωσε τα ταμεία για τις ανάγκες της διαπραγμάτευσης.
Το "Κουρδιστό Πορτοκάλι" προτείνει στην κυβέρνηση Τσίπρα να χτίσει ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης για τους πάνω από 60. Αφού τους μαντρώσει εδώ θα τους δίνει μόνο ελάχιστες φρυγανιές και την απαραίτητη ποσότητα νερού για να διατηρούνται στη ζωή. Θα τους αναγκάζει δε να βλέπουν 24 ώρες το 24ωρο τα πρωινάδικα του Mega, του ΑΝΤ1 και το Kontra του Κουρή. Επίσης θα διαβάζουν μόνο Kontra και Realnews.
Οι πιο ανθεκτικοί και κοτσονάτοι θα επιβραβεύονται με την μη απώλεια της ζωής τους. Οι υπόλοιποι θα οδηγούνται σε ευθανασία.
Για το ίδιο θέμα έγραφε πρόσφατα ο Θοδωρής Σκυλακάκης>

H «κρυφή βόμβα» που παρουσιάζεται σήμερα στα πρωτοσέλιδα, για το επιπλέον έλλειμμα των ασφαλιστικών ταμείων –με κύριο συστατικό τις 327.000 μη αποδιδόμενες συντάξεις (και εφάπαξ)-, δεν ήταν καθόλου κρυφή. Πριν 2,5 χρόνια, από το 2013, με 4 διαδοχικές ερωτήσεις στην Επιτροπή[1] είχα επισημάνει ότι υπάρχει αυτό το έλλειμμα και είχα ζητήσει να αξιολογηθεί από την Επιτροπή, ενώ με άρθρα και δηλώσεις είχα προσπαθήσει να ενημερώσω πολίτες και πολιτικό σύστημα. Δυστυχώς κανείς δεν ήθελε να ακούσει.

Αντίθετα όλοι συνειδητά επέλεξαν να αποκρύψουν αυτό το έλλειμμα. Η τότε κυβέρνηση το απέκρυπτε για να συνεχίσει να δίνει τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις (μέση ηλικία συνταξιοδότησης στο δημόσιο τα 56 χρόνια) και «κοινωνικό μέρισμα» επί ανυπάρκτου στην ουσία πλεονάσματος. Η τότε αντιπολίτευση το απέκρυπτε για να συνεχίσει να δίνει ψεύτικες υποσχέσεις. Και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επίσης αποφάσισε τελικά να το αποκρύψει, όπως φαίνεται από την σειρά των ερωτήσεων, όπου στις τρείς πρώτες απέφυγε να απαντήσει και στην τέταρτη υιοθέτησε την ερμηνεία ότι δεν προβλέπεται η συμπερίληψή του στο έλλειμμα που επισήμως εμφανίζει, πιθανότατα για να μην προκύψει και σε άλλα κράτη μέλη αυξημένο έλλειμμα.

Τώρα, μετά από 2,5 χρόνια, όλοι το ανακαλύπτουν γιατί απλούστατα έρχεται η ώρα να πληρωθεί [2]. Τελικά όμως το κύριο πρόβλημα δεν ήταν το κρυφό έλλειμμα. Το πρόβλημα ήταν -και είναι- η φανερή υποκρισία και ο απίστευτος και ιδιοτελής στρουθοκαμηλισμός.
http://kourdistoportocali.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Στις αγορές το Ελληνικό Δημόσιο με 30ετές ομόλογο

Σε νέα έκδοση ομολόγου 30ετούς διάρκειας προχωρά το Ελληνικό Δημόσιο , για πρώτη φορά μετά το 2021, με το μέγεθος της νέας έκδοσης να εκτιμ...