Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

Σκληρό μήνυμα από «53+» στον Τσίπρα με αφορμή τον Πολύδωρα

Λίγες μόνο ημέρες μετά το 2ο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ όπου οι «53+» του Ευκλείδη Τσακαλώτου κατέγραψαν την ισχυρή τους παρέμβαση ως εσωκομματική κίνηση, το βράδυ της Τρίτης επανήλθαν με ένα βροντερό «παρών» μέσω άρθρου – μηνύματος προς το Μέγαρο Μαξίμου και τον Πρωθυπουργό προσωπικά, με αφορμή τους χειρισμούς με τον Βύρωνα Πολύδωρα για τη θέση του προέδρου του ΕΣΡ. Ηδη το στίγμα είχε δώσει προ ημερών το στέλεχος των «53+», βουλευτής Αννέτα Καβαδία με αλληγορική ανάρτηση… καβαφικού περιεχομένου στο twitter.
"Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την ζωή σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις..." Κ.Καβάφης
Οι «53+» προειδοποιούν τον Αλέξη Τσίπρα ότι πρέπει να αναφέρεται στα όργανα του κόμματος και να είναι συλλογικές οι αποφάσεις.
Σε άρθρο που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα Commonallity, που απηχεί τις απόψεις τους, γίνεται αναφορά στο πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και τονίζεται ότι στα όργανα του κόμματος αναφέρονται όλοι.  Το μήνυμα στον κ. Τσίπρα ότι δεν πρέπει να αποφασίζει ερήμην των οργάνων είναι πασίδηλο.
Τι ααναφέρει το άρθρο αναλυτικά:
«Το κακόγουστο έργο της διαπλοκής, της ανομίας και της αυθαιρεσίας δυστυχώς συνεχίζεται με ευθύνη της ΝΔ. Είναι σαφές, πλέον, ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει τα πάντα για να μπλοκάρει τη διαδικασία συγκρότησης του ΕΣΡ.
»Οι διαδοχικές κυβερνητικές προτάσεις για τη σύνθεσή του, ασφαλώς, εντάσσονται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να βρεθεί συναινετική λύση στην άρση του αδιεξόδου, να γίνει το αναγκαίο βήμα ώστε να μπει φραγμός στην 27χρονη ασυδοσία των καναλαρχών και στη διαπλοκή με το πολιτικό σύστημα. »Ωστόσο, η πρόταση για τον κ. Πολύδωρα αιφνιδίασε τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ και συνάντησε την εκτεταμένη διαφωνία. Η ιστορία και η πολιτική διαδρομή όλων μας είναι γνωστή. Προφανώς και του κ. Πολύδωρα. Σε αυτό τον τόπο υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με κύρος, επιστημονική επάρκεια, δημοκρατική κουλτούρα και ευαισθησία. »Το πρόσφατο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε απαντήσεις και έστειλε σαφές μήνυμα ότι οι συλλογικές διαδικασίες δεν πρέπει να παρακάμπτονται, όπως συνέβη στην προκειμένη περίπτωση. Η τήρησή τους είναι και η μόνη ασφαλής δικλείδα αποφυγής επιλογών που δημιουργούν προβλήματα, εύλογα ερωτηματικά, απογοήτευση και ενστάσεις. Άλλωστε, δεν έχουν περάσει παρά λίγες μόνο ημέρες από τη συγκρότηση των νέων οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ, στη λειτουργία των οποίων αναφέρονται όλες και όλοι. Η ενεργός και έγκαιρη λειτουργία τους οφείλει να είναι φροντίδα όλων μας».
http://www.protagon.gr/epikairotita/44341265817-44341265817

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου