Κυριακή 26 Μαρτίου 2023

Ποινικοποίηση της Οικοκτονίας

Φίλες και φίλοι,

Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους κι έχουν εκτοπίσει εκατομμύρια. Επίσης καταστρέφουν τη φύση της Ουκρανίας, μολύνουν το έδαφος και καίνε τα δάση και τους αγρούς της. 600 είδη ζώων κι 880 είδη φυτών απειλούνται με εξαφάνιση.

Η συνολική καταστροφή του περιβάλλοντος υπολογίζεται ότι ξεπερνά τα 45 δισ. ευρώ. Όμως η οικοκτονία, δηλαδή η μαζική καταστροφή του περιβάλλοντος, δεν θεωρείται διεθνές έγκλημα.
Αλλά υπάρχει ελπίδα: Η ΕΕ πρόκειται να αποφασίσει αν θα κρίνει παράνομη τη μαζική καταστροφή της φύσης. Αν αναλάβει δράση, μπορεί να γίνει παράδειγμα προς μίμηση για όλο τον κόσμο. Και μια εκστρατεία με 1 εκατ. φωνές θα δείξει πως οι πολίτες όλου του κόσμου είμαστε ενάντια στην καταστροφή της Μητέρας Γης.

Υπόγραψε τώρα για να απαιτήσουμε την ποινικοποίηση της οικοκτονίας, και θα παραδώσουμε τις φωνές μας απευθείας στους υπεύθυνους:

Ποινικοποιείστε την οικοκτονία!

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ήδη ερευνά και μπορεί να ασκήσει δίωξη κατά του Πούτιν και των συνεργατών του για τα εγκλήματά τους κατά της Ουκρανίας. Αλλά πολλές οικολογικές καταστροφές δεν συμπεριλαμβάνονται στον ορισμό του εγκλήματος πολέμου.

Και δεν συμβαίνει μόνο στην Ουκρανία. Η φύση καταστρέφεται σ’ όλο τον κόσμο. Αλλά αν είχαμε ισχυρότερους νόμους, τα απειλούμενα οικοσυστήματα όλου του κόσμου θα μπορούσαν να προστατευτούν.

Και τώρα επιτέλους σημειώνεται πρόοδος! Η συντονιστική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου μόλις ψήφισε για την ποινικοποίηση της οικοκτονίας. Αλλά πρέπει ακόμα να συμφωνήσουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τα Κράτη Μέλη. Αν κερδίσουμε στην ΕΕ, αυτό μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την αναγνώριση της οικοκτονίας ως διεθνές έγκλημα.

Γι’ αυτό ας στείλουμε μια εκκωφαντική κραυγή για να υπερασπιστούμε τον πολύτιμο πλανήτη μας, και το Avaaz θα παραδώσει τις φωνές μας στην Ευρώπη, κι όχι μόνο:

Ποινικοποιείστε την οικοκτονία!

Το κίνημά μας έχει υπερασπιστεί τη Μητέρα Φύση ξανά και ξανά. Έχουμε αγωνιστεί ενάντια στην αποψίλωση του Αμαζονίου κι έχουμε στηρίξει οικονομικά δικαστικές μάχες κατά της κλιματικής καταστροφής σε Ευρώπη κι ΗΠΑ. Τώρα, ας ενώσουμε ξανά τις φωνές μας για να διεκδικήσουμε μια λύση για την προστασία του κόσμου μας απ’ τις εκτεταμένες καταστροφές.

Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα,

Ana Paula, Christoph, Bert, Marta, Nax, Nick, Κατερίνα κι όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ευρώπη είναι παντού…

Για την αξία της Ευρωβουλής ρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου, που...