Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

ΠΑΣΟΚ: Παραίτηση Ανδρουλάκη από την Ευρωβουλή – Ο Παπανδρέου στη θέση του

Τις θεσμικές διαδικασίες για την παραίτησή του από την Ευρωβουλή ξεκίνησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του Κυριάκου Μητσοτάκη για εκλογές στις 21 Μαΐου.

Όπως εξηγούσαν οι συνεργάτες του, η διαδικασία της παραίτησης από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι χρονοβόρα, γιατί η έγκρισή της θα γίνει μετά το Πάσχα. Η αντικατάσταση του Νίκου Ανδρουλάκη θα γίνει από τον Νίκο Παπανδρέου, δηλαδή τον πρώτο επιλαχόντα στα ψηφοδέλτια.
Το προηγούμενο διάστημα είχαν γίνει συζητήσεις για το εάν ο Νίκος Παπανδρέου θα είχε στην ομάδα του συνεργάτες του Νίκου Ανδρουλάκη στις Βρυξέλλες. Η θητεία του Νίκου Παπανδρέου, θα είναι για περίπου ένα χρόνο και ο ίδιος γνωρίζει ότι θα ήταν προτιμότερο να είχε μία έτοιμη ομάδα παρά να αναζητήσει νέους συνεργάτες. Ο αδερφός του πρώην πρωθυπουργού είχε ήδη ενημερωθεί από τον κ. Ανδρουλάκη για διαδικασίες και ζητήματα της Ευρωβουλής.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ υπήρξε ευρωβουλευτής από το 2014 και συμμετείχε στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων. Από τα μεγαλύτερα έργα του ήταν αναβάθμιση του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το rescEU, καθώς υπήρξε εισηγητής εκ μέρους των Σοσιαλιστών. Από τις 12 Δεκεμβρίου είναι αρχηγός του ΠΑΣΟΚ και θα είναι η πρώτη φορά που θα εκλεγεi βουλευτής στην επόμενη Βουλή.
https://www.topontiki.gr/2023/03/29/pasok-paretisi-androulaki-apo-tin-evrovouli-o-papandreou-sti-thesi-tou/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου