Σάββατο 11 Μαρτίου 2023

Βαρουφάκης: Δεν ήταν αναρχικοί, μπράβοι της νύχτας ήταν

Mετά την επίθεση που δέχθηκε από αγνώστους στα Εξάρχεια το βράδυ της Παρασκευής, ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε την πρώτη του ανάρτηση στα social media ευχαριστώντας αρχικά το ιατρικό προσωπικό του Ευαγγελισμού, εκείνους που του ευχήθηκαν για ταχεία ανάρρωση και τόνισε πως θρηνούμε 57 νεκρούς.

Παράλληλα, αναφερόμενος στην επίθεση είπε πως δεν ήταν αναρχικοί, αλλά μπράβοι της νύχτας «οι οποίοι επικαλέστηκαν άτσαλα το ψέμα ότι ψήφισα Μνημόνιο».
Ομάδα ατόμων επιτέθηκε το βράδυ της Παρασκευής στον γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη, έξω από εστιατόριο στα Εξάρχεια.

Ο κ. Βαρουφάκης βρισκόταν με ένα ακόμα μέλος του ΜέΡΑ25 στο εστιατόριο, χωρίς την αστυνομική του φρουρά κατόπιν επιλογής του, οπότε και μια ομάδα 10-20 ατόμων τον πλησίασε. Κατόπιν, ένα άτομο τον χτύπησε στο πρόσωπο, προκαλώντας του κάταγμα στη μύτη.

Ο ίδιος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια, ενώ διαγνώστηκε με κάταγμα ρινικής χώρας και του τοποθετήθηκε νάρθηκας. Επιπλέον, υπεβλήθη και σε αξονική τομογραφία για προληπτικούς λόγους και στη συνέχεια αποχώρησε.

Στο νοσοκομείο μετέβησαν και άνδρες της κρατικής ασφαλείας, ενώ γίνονται έρευνες για τις συνθήκες του συμβάντος.

Με ανάρτηση στο Twitter η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου καταδικάζει την επίθεση σε βάρος του Γιάνη Βαρουφάκη, τονίζει ότι «η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία μας» και επισημαίνει ότι αποτελεί «ευθύνη όλων μας η περιφρούρηση του πολιτικού μας πολιτισμού». Ειδικότερα, στην ανάρτησή της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει:«Η βία δεν έχει θέση στη δημοκρατία μας. Προσβάλλει τους θεσμούς και τις αξίες μας, υπονομεύει τη συνύπαρξή μας. Είναι απόλυτη και καθολική η καταδίκη της επίθεσης στον @yanisvaroufakis, στον οποίον εύχομαι ταχεία ανάρρωση. Ευθύνη όλων η περιφρούρηση του πολιτικού μας πολιτισμού».

Απολύτως καταδικαστέα η επίθεση στον Γ.Βαρουφάκη και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τη Δημοκρατία μας, αναφέρει με ανάρτησή του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. «Η επίθεση στον κ. Βαρουφάκη είναι απολύτως καταδικαστέα και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από τη Δημοκρατία μας. Του εύχομαι ταχεία ανάρρωση και είμαι βέβαιος ότι η Ελληνική Αστυνομία θα καταβάλει κάθε προσπάθεια, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» αναφέρει ο πρωθυπουργός στην ανάρτησή του.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Γιάνη Βαρουφάκη, του ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση και διαβεβαίωσε ότι η Ελληνική Αστυνομία θα προβεί άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών

Παράλληλα, το αρχηγείο της ΕΛΑΣ διευκρινίζει με ανακοίνωσή του ότι "το επίμαχο χρονικό διάστημα ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 με δική του πρωτοβουλία δεν συνοδευόταν από την προσωπική του αστυνομική φρουρά. Από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκε η Ελληνική Αστυνομία, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας μετέβησαν άμεσα στο νοσοκομείο, όπου είχε μεταβεί ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 για την παροχή πρώτων βοηθειών".

Το αρχηγείο της ΕΛΑΣ επισημαίνει ακόμα ότι "η έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής".

«Πριν από λίγο ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης έγινε θύμα θρασύδειλης φασιστικής επίθεσης από προβοκάτορες τραμπούκους» αναφέρεται στην ανακοίνωση του κόμματος μετά την επίθεση.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση στον Γραμματέα του ΜΕΡΑ 25 κ. Γ. Βαρουφάκη. Στην δημοκρατία μας δεν χωρούν τραμπουκισμοί και δεν είναι ανεκτή οποιαδήποτε μορφή βίας. Η ελληνική αστυνομία θα κάνει ότι απαιτείται προκειμένου οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη» αναφέρει ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σε ανακοίνωσή του.

«Αυτού του είδους οι πρακτικές στρέφονται κατά κάθε είδους Δημοκρατίας» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία για την επίθεση στον κ. Βαρουφάκη.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα και κατηγορηματικά την επίθεση εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη» σημειώνει σε ανάρτησή του στο twitter ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Δημήτρης Μάντζος.

Την επίθεση στον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γ.Βαρουφάκη καταδίκασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος. Το ΚΚΕ καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση στον Γ. Βαρουφάκη, ανέφερε στην ΕΡΤ1, κάνοντας λόγο για προβοκατόρικη ενέργεια.

«Η απόλυτα καταδικαστέα, παρακρατική επίθεση στον Γιάνη Βαρουφάκη επιβεβαιώνει δυστυχώς τις πρόσφατες καταγγελίες του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου για τις ‘’κουκούλες που κουκουλώνουν τη δημοκρατία’’» .
https://www.matrix24.gr/2023/03/varoufakis-den-tha-afisoume-to-parakratos-ke-ton-ipokosmo-na-mas-dichasi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Ευρώπη είναι παντού…

Για την αξία της Ευρωβουλής ρωτήθηκε ο ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Νίκος Παπανδρέου, που...