Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Μπορούμε να κάνουμε αυτή τη δέσμευση viral;

Avaazίτισσες κι Avaazίτες,

Η ανθρωπότητα ζει κάτι μεγάλο... κάτι πολύ μεγαλύτερο από μια απλή ίωση.

Ο ΠΟΥ κήρυξε «πανδημία» τον κορωνοϊό, που σημαίνει ότι πολλοί και πολλές από εμάς θα τον κολλήσουμε. Οι περισσότεροι θα τον ξεπεράσουμε εύκολα, αλλά για τους πιο ευάλωτους μπορεί να είναι θέμα ζωής και θανάτου. Όλοι έχουμε κάποιο αγαπημένο μας πρόσωπο που πιθανόν να κινδυνέψει.
Η αποστολή μας τώρα είναι να κινητοποιηθούμε μαζικά ώστε να ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΟΥΜΕ την εξάπλωσή του, γιατί όσο πιο αργά μεταδοθεί τόσο καλύτερα θα προλάβουν να ανταποκριθούν τα νοσοκομεία μας και τόσο περισσότερες ζωές θα σωθούν.

Με πολλές χώρες πλέον σε καραντίνα, θα κριθούν οι αντοχές της ανθρωπότητας: είτε που θα αφήσουμε τον φόβο να μας διχάσει, ή που θα ενωθούμε απέναντι στον κοινό αντίπαλο με οδηγό την αγάπη. Η συλλογική μας στάση είναι αυτή που θα καθορίσει την απάντηση της ανθρωπότητας σ’ αυτήν την κρίση.

Υπόγραψε μ’ ένα πάτημα για να δεσμευτείς να βάλεις και το δικό σου λιθαράκι ενάντια την εξάπλωση του ιού. Διάδωσε παντού αυτή την παγκόσμια συλλογική δέσμευση -- αν καταφέρουμε να περάσουμε το μήνυμα σε 100 εκατ. άτομα μέσα στη βδομάδα, μπορούμε να βοηθήσουμε να σωθούν αμέτρητες ζωές:


ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ








ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ


Δεσμευόμαστε να βοηθήσουμε την ανθρωπότητα να συσπειρωθεί ενάντια στην εξάπλωση του ιού, ώστε να προλάβουν τα νοσοκομεία μας να ανταπεξέλθουν και να βρεθεί εμβόλιο. Ας γίνει αυτή η κρίση μια ευκαιρία να δείξουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Γι αυτό δεσμευόμαστε:


🏠 NA ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΟ στο κατώφλι μας -- πλένοντας τακτικά τα χέρια μας, αποφεύγοντας άσκοπη επαφή μ’ άλλα άτομα, μένοντας σπίτι αν δε νιώθουμε καλά και ζητώντας ιατρική βοήθεια το συντομότερο.

👵 NA ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΕΥΑΛΩΤΟΥΣ -- προσφέροντας βοήθεια κι αγάπη σ’ όσους το χρειάζονται και στηρίζοντας κοινωνικά μέτρα υγείας.

💬 NA ΔΙΑΔΙΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ -- μοιράζοντας τεκμηριωμένες πληροφορίες με φίλους και συγγενείς, κι αντισταθμίζοντας το φόβο και τη δαιμονοποίηση με αγάπη και κατανόηση.






ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ



Ξέρουμε πως η συλλογική δράση μπορεί να κάνει ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά στο πόσο γρήγορα θα εξαπλωθεί ο ιός και πόσο θανατηφόρος θα είναι.

Στη Νότια Κορέα, μια χώρα που χτυπήθηκε νωρίς και άγρια, οι κάτοικοι έδρασαν ενωμένοι για το κοινό καλό: Σταμάτησαν να πηγαίνουν σε μαζικές συγκεντρώσεις, έμειναν σπίτι τους όταν δεν ένιωθαν καλά κι έκαναν αμέσως εξετάσεις. Μέχρι που πήγαν με ειδικές στολές έξω απ’ το μετρό για να υπενθυμίζουν στον κόσμο να πλένει τα χέρια του! Και είχε αποτέλεσμα -- ο ρυθμός νέων λοιμώξεων και τα ποσοστά θνησιμότητας στη χώρα μειώθηκαν σημαντικά.

Αλλά δεν είναι μόνο ο περιορισμός του ιού. Αν όλοι δεσμευτούμε να προστατέψουμε τους πιο αδύναμους και να διαδίδουμε την αλήθεια κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης, θα μπορέσουμε να βγούμε πιο δυνατοί κι ενωμένοι από ποτέ. Ήδη ακούμε σπουδαίες ιστορίες θάρρους κι ελπίδας -- από πολίτες της Γουχάν που μοιράζουν είδη πρώτης ανάγκης στην πρώτη γραμμή, μέχρι γενναίους γιατρούς που βάζουν σε κίνδυνο τη ζωή τους.

Τώρα είναι η ώρα ν’ αναλάβουμε όλοι δράση!

Υπόγραψε σήμερα -- ας ενωθούμε για να καθυστερήσουμε τη μετάδοση της επιδημίας και να φέρουμε την ανθρωπότητα πιο κοντά από ποτέ:


ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΙ


Αυτή η πρωτοφανής κρίση θα αναγκάσει πολλούς από εμάς να μείνουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας. Η κοινωνική απομόνωση μπορεί πολύ εύκολα να γεννήσει τον φόβο και το μίσος μέσα μας. Αν όμως επιλέξουμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κρίση μ' αγάπη κι αποφασιστικότητα, θα έχουμε την ευκαιρία να φέρουμε την ανθρωπότητα πιο κοντά. Να νοιαστούμε και να στηρίξουμε ο ένας τον άλλο. Έχουμε πλέον ένα κοινό σκοπό. Ας αναλάβουμε δράση.

Με ελπίδα,

Ricken, Luis, Chris, Bert, Sarah, Σπύρος, Joseph, Nana, Anneke κι όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

19η Μαΐου: Ημέρα μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Η 19η Μαΐου αποτελεί μια άκρως σημαντική επέτειο για ολόκληρο τον ελληνισμό, Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου , όπως αυτή...