Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020

Σοφιανός: «Να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα Υγείας, να προστατευθούν οι εργαζόμενοι»

Την απαίτηση του ΚΚΕ να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας των εργαζομένων από τον κορωνοϊό εξέφρασε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του κόμματος, μιλώντας στην ΕΡΤ1, ενώ παράλληλα εξήγησε ότι «δεν δεχόμαστε οι 2.000 προσλήψεις που είχαν ανακοινωθεί από τον Ιούλιο να είναι η απάντηση στην πανδημία».
«Δεν μπορεί να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά, δηλαδή να εφαρμόζονται αυστηροί περιορισμοί αλλά εκατοντάδες εργαζόμενοι να συνωστίζονται σε εργασιακούς χώρους ο ένας δίπλα στον άλλο ή να υπάρχει συνωστισμός στα ίδια τα νοσοκομεία», υπογράμμισε ο
κ. Σοφιανός.
Επίσης, ο Νίκος Σοφιανός τόνισε πως «θα πρέπει να παρθούν πίσω οι απολύσεις που έγιναν από την 1η Μάρτη έως τις 18 Μάρτη, να επιταχθεί ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας και να απεγκλωβιστούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που είναι συνωστισμένοι στα άθλια hot spots. (...) Υπάρχει κόσμος που ανταποκρίνεται στην πρωτοβουλία της ΚΝΕ για εθελοντική προσφορά των αποφοίτων και των τελειόφοιτων φοιτητών της Ιατρικής και της Νοσηλευτικής στη μάχη κατά της πανδημίας».
«Πρέπει να θωρακιστεί το δημόσιο σύστημα υγείας, πρέπει να γίνουν χιλιάδες προσλήψεις. Δεν μπορούμε να δεχθούμε ότι οι 2.000 προσλήψεις που είχαν ανακοινωθεί από τον Ιούλιο είναι η απάντηση σε αυτή την πανδημία. Πρέπει συγκεκριμένα μέτρα να παρθούν, να προστατευθεί ο πληθυσμός, και ιδιαίτερα στους εργασιακούς χώρους», ανέφερε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...