Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Covid-19

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Ζούμε τρομακτικές στιγμές, αλλά τα πράγματα μπορεί να γίνουν πολύ, πολύ χειρότερα.

Έτσι κι ο κορωνοϊός εξαπλωθεί στις φτωχές χώρες της Ασίας, της Αφρικής και της Λατινικής Αμερικής, κινδυνεύουμε να θρηνήσουμε ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ θύματα.

Άνθρωποι στοιβαγμένοι σε παραγκουπόλεις, νοσοκομεία ήδη γεμάτα κι ελάχιστα χρήματα για τους φτωχούς. Σε πολλά απ’ αυτά τα μέρη, ο κόσμος απλά δεν αντέχει οικονομικά να μείνει σπίτι ή να λάβει βασική υγειονομική περίθαλψη!



Αλλά οι ηγέτες της G20 συναντώνται σήμερα για να βρουν λύση, και οικονομολόγοι τους ζητούν ελάφρυνση χρέους για τις φτωχότερες χώρες του κόσμου. Είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε τώρα, και είναι στο χέρι μας να τους πιέσουμε να το κάνουν!

Πρόσθεσε τη φωνή σου στην παγκόσμια έκκληση για να αναχαιτίσουμε το θανατηφόρο κύμα. Όταν 1 εκατ. υπογράψουμε, θα βάλουμε τη φωνή μας στις μεγαλύτερες εφημερίδες. Υπόγραψε τώρα:
G20: Ελάφρυνση χρέους για τις φτωχές χώρες, τώρα!

Οι φτωχότερες χώρες χρωστάνε δισεκατομμύρια σε πλούσιες χώρες κι οργανισμούς όπως το ΔΝΤ. Αλλά τώρα η λογική προστάζει τα λεφτά αυτά να πάνε στα συστήματα υγείας και για να βοηθήσουν πολίτες τους να παραμείνουν σπίτι.

Το Πακιστάν κι η Αιθιοπία έχουν ήδη ζητήσει ελάφρυνση χρέους. Ακόμα κι η Παγκόσμια Τράπεζα ζήτησε απ’ τους ηγέτες της G20 να δώσουν ελάφρυνση χρέους στις φτωχότερες χώρες του κόσμου για να μπορέσουν να διαθέσουν τους ζωτικούς πόρους στην καταπολέμηση της πανδημίας.

Το έχουν ξανακάνει, αλλά χρειάστηκε τεράστια δημόσια πίεση. Το 2005, οι υπουργοί οικονομικών της G8 ακύρωσαν το χρέος των 18 πιο υπερχρεωμένων χωρών του κόσμου, ύψους 32 δισ. ευρώ! Και μετά την κρίση του Έμπολα, το ΔΝΤ διέγραψε χρέη ύψους 90 εκατ. ευρώ για τις χώρες που χτυπήθηκαν πιο σκληρά.

Βοήθησε να δώσουμε δυναμική σ’ αυτό το παγκόσμιο αίτημα, πριν είναι πολύ αργά! Ζούμε μια παγκόσμια κρίση και θα τη νικήσουμε μόνο αν οι χώρες καταφέρουν να περιορίσουν τον ιό. Υπόγραψε τώρα για να ζητήσουμε απ’ τους ηγέτες της G20 να συγχωρήσουν τα χρέη επειγόντως και να σώσουν ζωές!

G20: Ελάφρυνση χρέους για τις φτωχές χώρες, τώρα!
Μέσα απ’ την τραγωδία γεννιούνται ορισμένες  απ’ τις πιο όμορφες στιγμές της ιστορίας, αλλά μόνο αν έρθουμε κοντά κι ενώσουμε τα χέρια. Μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι μεγάλες δυνάμεις διέγραψαν το μεγαλύτερο μέρος του χρέους της Γερμανίας και δημιουργήθηκαν τα Ηνωμένα Έθνη για τη διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης. Κι αυτή η κρίση λοιπόν μπορεί να γεννήσει όραμα. Αλλά πρέπει να πιέσουμε τους ηγέτες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να γίνουν οι ήρωες που απαιτεί η ιστορία. Ας το κάνουμε μαζί.

Με ελπίδα και αποφασιστικότητα,

Sarah, Alaphia, Christoph, Alice, Diego, Risalat, Oscar, Nell, Bert, και όλη η ομάδα του Avaaz

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...