Τρίτη 24 Μαρτίου 2020

Κορωνοϊός: Νέα μέτρα από τον ΟΑΕΔ

Στο πλαίσιο της αποφυγής εξάπλωσης του κορωνοϊού και για τη δραστική μείωση του συγχρωτισμού, η Διοίκηση του ΟΑΕΔ σήμερα αποφάσισε νέα μέτρα. 
 Συγκεκριμένα: 
  •  Την παράταση όλων των υποχρεωτικών ηλεκτρονικών συναλλαγών έως και την Πέμπτη 30 Απριλίου 2020. Υπενθυμίζεται πως από τις 11 Μαρτίου όλες οι προαιρετικές ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΟΑΕΔ μετατράπηκαν σε υποχρεωτικές. Με αυτό το μετρό, οι συναλλασσόμενοι μπορούν να λαμβάνουν τις παροχές (όπως το επίδομα μακροχρόνια ανέργων, το ειδικό εποχικό επίδομα, κ.λπ.) καθώς και τις βεβαιώσεις (χρόνου ανεργίας, λήψης επιδόματος ανεργίας, κ.λπ.) αποκλειστικά και μόνο με την υποβολή αίτησης με ηλεκτρονικό τρόπο, μειώνοντας σημαντικά τον συγχρωτισμό στις υπηρεσίες. 
  •  Την αναδρομική ισχύ της εγγραφής στο μητρώο ανέργων και των αιτήσεων τακτικής επιδότησης ανεργίας από την ημέρα που υποβάλλεται το ηλεκτρονικό αίτημα για ραντεβού. Υπενθυμίζεται πως από τις 16 Μαρτίου 2020, η διαδικασία εγγραφής στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ, καθώς και η αίτηση για το τακτικό επίδομα ανεργίας γίνονται μόνο με προγραμματισμένα ραντεβού στα 118 Κέντρα Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) ανά την επικράτεια. Με αυτό το μέτρο, οποιαδήποτε καθυστέρηση στον προγραμματισμό των ραντεβού δεν πρόκειται να επηρεάσει τις παροχές που δικαιούνται οι ωφελούμενοι. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...