Παρασκευή 20 Μαρτίου 2020

Δημόσιο -κορωνοϊός: Για ποιους υπαλλήλους μειώνεται η άδεια αν προσβληθούν (λίστα)

Μετά τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, σε εφτά από 14 ημέρες περιορίζεται η καραντίνα όσων δημοσίων υπαλλήλων προσβληθούν από τον κορωνοϊο ή έρθουν σε επαφή με κρούσμα και είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία του Δημοσίου. Αυτό ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.

Ο κ. Τσιόδρας δεν διευκρίνισε σε ποιες κατηγορίες αναφέρεται. 

Ωστόσο αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr αναφέρουν ότι το μέτρο θα εφαρμοσθεί μεταξύ άλλων για εργαζόμενους σε:

-Ένοπλες Δυνάμεις

-Σώματα Ασφαλείας



-Καθαριότητα


-Κρίσιμες υποδομές όπως είναι η ΔΕΗ και η ΕΥΔΑΠ.

Εκτίμηση για 2 έως 3.000 κρούσματα

Υπενθυμίζεται ότι στα 418 έφτασαν τα κρούσματα στην Ελλάδα καθώς ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε 31 νέα.


Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας από αυτά τα 64 είναι απροσδιόριστης πηγής, 79 ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Πάτρας, ενώ 13 είναι διασωληνωμένοι με μέσο όρο ηλικίας τα 70 έτη.

Τα περισσότερα κρούσματα έχουν εμφανιστεί στην Αθήνα, ενώ έχουν ελεγχθεί περισσότερα από 6.200 δείγματα.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Υγείας, 14 ασθενείς έχουν λάβει εξιτήριο.
Παράλληλα ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι δεν υπάρχουν ελλείψεις αναφορικά με τα υλικά για την πραγματοποίηση των τεστ που πραγματοποιούνται στα Δημόσια νοσοκομεία, ενώ ζήτησε προσοχή για όσους απευθύνονται σε ιδιωτικά εργαστήρια για το αν τηρούνται όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις. Παράλληλα τόνισε ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει αισχροκέρδεια με αυτά τα τεστ.Επιβεβαιώνοντας το σημερινό ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr, που με βάση όσα είχαν ειπωθεί χθες είχε μιλήσει για 2.580 κρούσματα, ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε ότι «υποκαταγράφεται η εικόνα των κρουσμάτων σε όλο τον κόσμο», προσθέτοντας ότι έρευνες στο ΕΚΠΑ υπό την καθηγήτρια Σύψα εκτιμούν ότι τα πραγματικά κρούσματα κορωνοϊού στην χώρα μας φτάνου τα 2000 με 3.000: «Περιμένουμε φυσικά ακόμη περισσότερα κρούσματα», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...