Σάββατο 21 Μαρτίου 2020

Και πολλά είναι τα 400 ευρώ όταν μένετε μέσα!

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, χθες πριν ανακοινωθούν τα μέτρα, έκανε τον προϋπολογισμό των εργαζομένων που δεν δουλεύουν λόγω του κορωνοϊού!
Επίδομα 800 ευρώ θα λάβουν όλοι οι εργαζόμενοι που οι επιχειρήσεις όπου εργάζονται έκλεισαν με κρατική εντολή, λόγω κορωνοϊού. Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας ανάμεσα στα σημερινά μέτρα. Τα χρήματα θα τα λάβουν μέσω τραπεζικών λογαριασμών στις αρχές Απριλίου και αφορούν τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο. Το κράτος καλύψει ένα μέρος του μισθού με μηνιαίο έκτακτο επίδομα το οποίο ορίζεται σε 400 ευρώ μηνιαίως.

Για το εάν φτάνουν ή δεν φτάνουν τα χρήματα είχε προλάβει να τοποθετηθεί, χθες πριν ανακοινωθούν τα μέτρα, ο ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης. Στην σημείωση πως τι ποσό των 400 ευρώ είναι πολύ χαμηλότερο από τις μηνιαίες απολαβές πολλών εργαζομένων, ο υπουργός απάντησε κυνικά: Θα ανακοινωθούν και άλλα μέτρα στήριξης, είπε, και συμπλήρωση ότι όταν οι άνθρωποι μένουν μέσα, λιγοστεύουν και τα έξοδά τους. Στην ουσία ο υπουργός (δείτε το βίντεο παρακάτω) έκανε τον προϋπολογισμό των εργαζομένων κι εκτίμησε: Και πολλά είναι τα 400 ευρώ όταν μένετε μέσα!
Η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από τον κύριο υπουργό. Δεν ξέρουμε αν έχει καν νόημα να τον… ενημερώσουμε ότι οι λογαριασμοί για τους εργαζόμενους τρέχουν, το ενοίκιο θα πρέπει να πληρώνεται κατά 40% (60% καλύπτουν τα μέτρα) και παράλληλα τρέχουν τα δάνεια σε τράπεζες. Ψιλά γράμματα αυτά για τον υπουργό Γεωργιάδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η σημασία της αναδιάρθρωσης του χρέους το 2012 - Η συμβολή του Τσαρλς Νταλάρα

Η αναδιάρθρωση του ελληνικού δημοσίου χρέους που συντελέστηκε το 2011 - 2012 εξακολουθεί να είναι επίκαιρη, κρίσιμη και ενεργός. Οι διεθνείς...