Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Τσιόδρας -κορωνοϊός: Αυτό το εμβόλιο σώζει -Ποιοι πρέπει να το κάνουν

Να κάνουν όλοι οι άνω των 65 ετών και όσοι ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου το εμβόλιο κατά του πνευμονιόκοκου ως προστασία από τον κορωνοϊό, ζήτησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας, κατά την σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων.
Συγκεκριμένα, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα, ο κ. Τσιόδρας υποστήριξε ότι «ο εμβολιασμός είναι πολύ σημαντικός για ομάδες του πληθυσμού άνω των 65 ετών και ανθρώπους που ανήκουν σε ομάδες αυξημένου κινδύνου». Μάλιστα, ο καθηγητής λοιμωξιολογίας ζήτησε από τους γιατρούς των συγκεκριμένων ομάδων του πληθυσμού «αν δεν το έχουν κάνει ήδη να το κάνουν έστω και τώρα». Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας τόνισε ότι «τα πιο αξιόπιστα είναι τα μοριακά τεστ. Τα
τεστ αντισωμάτων δεν είναι γι’ αυτή τη φάση της επιδημίας», τόνισε, προσθέτοντας ότι μπορεί να δώσουν τα σωστά αποτελέσματα.Να σημειωθεί ότι νωρίτερα ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας είχε ανακοινώσει ότι στους 28 είχαν φτάσει οι θάνατοι από κορωνοϊό στην χώρα μας. Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας από αυτούς οι 3 είναι άνδρες και οι πέντε γυναίκες, και το 89% είχαν υποκείμενο νόσημα. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 73 έτη.
Παράλληλα στα  74  έφτασαν στο τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού, και συνολικά στα  966, ενώ 66  νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, 65 εκ των οποίων είναι διασωληνωμένοι. Το 86% είναι άνδρες με υποκείμενο νόσημα οι περισσότεροι. 52 ασθενείς έχουν πάρει εξιτήριο, ενώ έχουν γίνει 13.477 διαγνωστικά τεστ.
Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας «η τροχιά της επιδημίας είναι ελεγχόμενη, αλλά απαιτείται η συνέχιση των μέτρων».
Παγκοσμίως τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 500.000, 22.000 εκ των οποίων έχασαν την  ζωή τους, ενώ 119.000 ανάρρωσαν. Τα περισσότερα κρούσματα, πλέον στις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

To ΠΑΣΟΚ και οι συμπληγάδες των ευρωεκλογών

Το 2024 μπήκε με αισιοδοξία για το ΠΑΣΟΚ. Είχε ούριο άνεμο στα πανιά του, η αυτοπεποίθηση ήταν στα ύψη και οι δημοσκοπικοί οιωνοί έδειχναν ό...