Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020

«Προσοχή, να μην γίνουμε Ισπανία & Ιταλία» -Δεν έχουν χώρο για ηλικιωμένους στις ΜΕΘ

Μετά τους Ιταλούς και οι Ισπανοί γιατροί κάνουν, αναγκαστική, επιλογή όσων εισάγουν στις ΜΕΘ. Αυτό τόνισε κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, καλώντας όλους τους πολίτες να τηρούν τα μέτρα  για «να μην καταρρεύσουν τα νοσοκομεία μας και να θρηνήσουμε εκατόμβες νεκρών όπως οι διπλανές μεσογειακές χώρες.  Η Ισπανία τις τελευταίες ημέρες καταγράφει παρόμοια κατάσταση με αυτή στην Ιταλία και οι φίλοι Ισπανοί γιατροί έχουν φτάσει στα εξής δεδομένα. Δίνουν προτεραιότητα στην εισαγωγή στις ΜΕΘ σε ασθενείς που πιστεύουν ότι έχουν παραπάνω από δύο έτη προσδόκιμο επιβίωσης και παίρνοντας υπόψη την «αξία» που έχει ο κάθε ασθενής για την κοινωνία. Το ξανατονίζω. Όλοι είμαστε πολύτιμοι. Η ανθρώπινη ζωή δεν μετριέται ούτε υπολογίζεται σε αξία
από κανέναν», πρόσθεσε ο κ. Τσιόδρας.
Νωρίτερα ο κ. Τσιόδρας είχε ανακοινώσει ότι στους 13 έχουν φτάσει οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην χώρα μας,οι 12 είχαν σοβαρά υποκείμενα νοσήματα, ενώ ο 13ος ήταν άνω των 80 ετών. Από τους 13 οι δύο ήταν γυναίκες.
Παράλληλα ο κ. Τσιόδρας τόνισε ότι τα κρούσματα ανέρχονται, πλέον, σε 530 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα στην χώρα μας, καθώς προστέθηκαν άλλα 35, τα περισσότερα στην Αθήνα. Από αυτά τα 98 είναι απροσδιόριστης προέλευσης. Αυτή τη στιγμή 100 ασθενείς νοσηλεύονται, 18 εκ των οποίων είναι διασωληνωμένοι. Το 79% όσων νοσηλεύονται έχουν σοβαρά νοσήματα, ενώ έχουν γίνει πάνω από 8.000 τεστ. Οι περισσότεροι είναι άντρες, το 47% είναι μεγάλης ηλικίας άνω των 65 ετών.
Ο κ. Τσιόδρας δήλωσε ότι αναμένουμε αύξηση των κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες. «Ο εχθρός, είπε, δεν σέβεται ηλικίες και κανείς δεν είναι ασφαλής¨.
Τέλος, 19 ασθενείς πήραν εξιτήριο.
Χαρδαλιάς: Όλα τα μέτρα πάνω στο τραπέζι
Σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, «πριν από 10 ημέρες η Ιταλία είχε περίπου τον αριθμό των δικών μας επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, 324 κρούσματα και 10 νεκρούς και όλοι βλέπετε που είναι. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνουμε Ιταλία. Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα», είπε χαρακτηριστικά. Ζήτησε, δε, να τηρούνται τα μέτρα, τονίζοντας ότι «όλα τα μέτρα είναι πάνω στο τραπέζι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Νίκος Ανδρουλάκης: Στις 9 Ιουνίου να αναδειχθεί ισχυρή και σοβαρή αξιωματική αντιπολίτευση

«Πρέπει να αποδοκιμαστεί η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Πώς αξιοποίησε ο κ. Μητσοτάκης το 41% που του έδωσε ο λαός στις εθνικές εκλογές», ...