Δευτέρα 2 Μαρτίου 2020

Επείγον - Ο Αμαζόνιος δέχεται επίθεση

Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Μόλις λάβαμε απεγνωσμένη κραυγή για βοήθεια απ’ την καρδιά του Αμαζονίου: αυτόχθονες κοινότητες δέχονται ανοιχτή επίθεση -- ο πολιτισμός τους και το σπίτι τους κινδυνεύουν!

Η γενναία ακτιβίστρια Σόνια Γουαχαχάρα κι άλλοι αυτόχθονες ηγέτες ζητούν τώρα τη βοήθειά μας.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος της Βραζιλίας θέλει να αρπάξει τη γη τους. Απειλεί να δώσει όπλα στους γαιοκτήμονες και να ξεπουλήσει το δάσος σε εταιρείες εξορύξεων και υλοτομίας.

Δε γίνεται να το επιτρέψουμε!



Η Σόνια και οι ηγέτες της μεγαλύτερης Ένωσης Αυτόχθονων Λαών της Βραζιλίας (APIB) ετοιμάζουν επική κινητοποίηση. Σε λίγες βδομάδες θα βγουν με χιλιάδες κόσμο στους δρόμους της πρωτεύουσας για να σώσουν τον Αμαζόνιο. Μάχονται για την ίδια την επιβίωσή τους -- και μπορούμε να τους βοηθήσουμε να νικήσουν!

Αν αρκετοί και αρκετές από εμάς στηρίξουμε τώρα, μπορούμε να τους παρέχουμε δικηγόρους, συμβούλους ασφαλείας και προηγμένη τεχνολογία που θα σημαίνει συναγερμό όταν τα χωριά τους δέχονται επίθεση. Παράλληλα θα τους φέρουμε σε επαφή με ειδικούς υπεράσπισης δικαιωμάτων και με μέσα ενημέρωσης για να ακουστεί η φωνή τους και θα εντείνουμε την εκστρατεία μας ώστε να εξασφαλίσουμε ισχυρή προστασία του δάσους και της παγκόσμιας βιοποικιλότητας.

Θα μπορούσε να σώσει τις ζωές τους αλλά και το δάσος -- στήριξε τώρα για να ενισχύσουμε τον αγώνα που δίνουν για τη σωτηρία του Αμαζονίου και της ζωής στον πλανήτη:

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 1€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 2€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 4€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 8€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 16€
ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ
Δε γίνεται να τους αφήσουμε να καταστρέψουν τον Αμαζόνιο. Μεγάλο κομμάτι της ζωής στη Γη εξαρτάται απ’ αυτόν. Φιλοξενεί το 10% των ειδών του πλανήτη μας, δίνει οξυγόνο στον αέρα που όλοι αναπνέουμε, απορροφά τεράστιες ποσότητες καυσαερίων και σταθεροποιεί το παγκόσμιο κλίμα. Αυτό το μαγικό δάσος είναι απαραίτητο για την επιβίωση όλων μας!

Αυτοί που μπορούν να το προστατέψουν καλύτερα είναι οι εκατοντάδες αυτόχθονες κοινότητες που ζουν κάτω απ’ τα δέντρα του και το αποκαλούν “σπίτι” τους. Όμως αντιμετωπίζουν εχθρικές κυβερνήσεις, πανίσχυρα λόμπι και τεράστιες βιομηχανίες εξορύξεων. Αυτόχθονες ηγέτιδες όπως η Σόνια Γουαχαχάρα, η Κρέτα Καϊνγκάνγκ και η Ντινάμαν Τουξά είναι η τελευταία μας γραμμή άμυνας σ’ αυτή την άνιση μάχη για αυτόν τον πολύτιμο θησαυρό του πλανήτη μας.

Τώρα χρειάζονται τη βοήθειά μας περισσότερο από ποτέ και το κίνημά μας μπορεί να τη δώσει: είμαστε πάνω από 50 εκατ. μέλη απ’ όλο τον πλανήτη. Αν συγκεντρώσουμε αρκετές δωρεές, μπορούμε να τους στηρίξουμε στην πρώτη γραμμή και να εντείνουμε την παγκόσμια εκστρατεία μας για την προστασία του Αμαζονίου και της βιοποικιλότητας σ’ όλο τον κόσμο.

Αλλά δεν έχουμε χρόνο! Στήριξε τώρα για να διοχετεύσουμε τη δύναμη του κινήματός μας στο πλευρό αυτών των γενναίων υπερασπιστών του δασους:

ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 1€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 2€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 4€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 8€
ΣΤΗΡΙΖΩ ΜΕ 16€
ΑΛΛΟ ΠΟΣΟ
Το κίνημά μας για χρόνια πρωτοστατεί για την προστασία του Αμαζονίου κι άλλων πολύτιμων οικοσυστημάτων, πολεμώντας χέρι-χέρι με τους ηγέτες των αυτόχθονων κοινοτήτων για τη σωτηρία της πατρίδας τους. Μόλις πέρυσι, το κίνημά μας συγκέντρωσε χιλιάδες δωρεές για να στηρίξει τους Χουαοράνι του Ισημερινού Αμαζονίου σε μια δικαστική διαμάχη-ορόσημο ενάντια των εξορύξεων πετρελαίου στη γη τους -- και κέρδισαν! Τώρα, αυτός ο τροπικός θησαυρός δίνει άλλη μια μάχη για την επιβίωσή του -- ήρθε η ώρα να κινητοποιηθούμε ξανά!

Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα,

Diego, Mike, Marigona, Christoph, Bert, Laura, Oscar, Martyna και η υπόλοιπη ομάδα του Avaaz

1 σχόλιο:

  1. Strange "water hack" burns 2lbs overnight

    Over 160,000 women and men are using a easy and SECRET "liquid hack" to burn 2lbs each night in their sleep.

    It's simple and works all the time.

    Here's how you can do it yourself:

    1) Take a clear glass and fill it up half full

    2) Then follow this awesome hack

    so you'll become 2lbs skinnier the next day!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...