Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

▶️ Παρέμβαση στην Ολομέλεια του ΕK για την Κατάσταση στην Ελλάδα

Σε παρέμβαση του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην κατάσταση που έχει περιέλθει η Ελληνική οικονομία, λόγω της καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης.
Ακoλουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης:
«Οι προβλέψεις για το ΑΕΠ του 2017 κυμαίνονται πλέον μεταξύ 0,5% και 1,7% αντί του 2,5% που υπολόγιζε ο προϋπολογισμός.
Ταυτόχρονα, παρατηρείται φυγή καταθέσεων από τις αρχές του έτους.
Εάν δεν κλείσει συντόμως η συμφωνία, οι στόχοι των τραπεζών για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων δεν θα επιτευχθούν, τα οποία μάλιστα αυξάνονται τους τελευταίους μήνες.  Πρέπει όλες οι πλευρές να καταλάβουν ότι κάθε μέρα που περνά δεν ξανάρχεται.
Κάθε μέρα καθυστέρησης είναι ένα ακόμα πλήγμα στην ελληνική οικονομία. Οι συνέπειες όλων αυτών θα αναπληρωθούν με νέα μέτρα, επιπρόσθετα, και θα τα πληρώσει πάλι ο ελληνικός λαός, όπως συμβαίνει πάντοτε.
Τέλος θέλω να αναφερθώ σε μία δήλωση του συναδέλφου Φέμπερ που είπε ότι κακώς η Ελλάδα είναι πρώτη σε αμυντικές δαπάνες το 2015. Όντως κακώς μία Ελλάδα σε τόσο δύσκολη οικονομική κατάσταση να πληρώνει τόσα χρήματα για ασφάλεια. Όμως αντί να κουνάει το δάχτυλο η κυβέρνησή της Γερμανίας στην Ελλάδα που είναι σε μία κρίσιμη γεωπολιτική θέση πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη και να πληρώσει κάτι παραπάνω για την Ευρωπαϊκή Ασφάλεια τα επόμενα χρόνια».
Δείτε το βίντεο της παρέμβασης: https://youtu.be/bE25QA-kRlk

Νίκος Ανδρουλάκης - Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ - Μέλος S&D

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!