Παρασκευή, 7 Απριλίου 2017

▶️ Παρέμβαση στην Ολομέλεια του ΕK για την Κατάσταση στην Ελλάδα

Σε παρέμβαση του στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρθηκε στην κατάσταση που έχει περιέλθει η Ελληνική οικονομία, λόγω της καθυστέρησης στην ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης.
Ακoλουθεί το πλήρες κείμενο της παρέμβασης:
«Οι προβλέψεις για το ΑΕΠ του 2017 κυμαίνονται πλέον μεταξύ 0,5% και 1,7% αντί του 2,5% που υπολόγιζε ο προϋπολογισμός.
Ταυτόχρονα, παρατηρείται φυγή καταθέσεων από τις αρχές του έτους.
Εάν δεν κλείσει συντόμως η συμφωνία, οι στόχοι των τραπεζών για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων δεν θα επιτευχθούν, τα οποία μάλιστα αυξάνονται τους τελευταίους μήνες.  Πρέπει όλες οι πλευρές να καταλάβουν ότι κάθε μέρα που περνά δεν ξανάρχεται.
Κάθε μέρα καθυστέρησης είναι ένα ακόμα πλήγμα στην ελληνική οικονομία. Οι συνέπειες όλων αυτών θα αναπληρωθούν με νέα μέτρα, επιπρόσθετα, και θα τα πληρώσει πάλι ο ελληνικός λαός, όπως συμβαίνει πάντοτε.
Τέλος θέλω να αναφερθώ σε μία δήλωση του συναδέλφου Φέμπερ που είπε ότι κακώς η Ελλάδα είναι πρώτη σε αμυντικές δαπάνες το 2015. Όντως κακώς μία Ελλάδα σε τόσο δύσκολη οικονομική κατάσταση να πληρώνει τόσα χρήματα για ασφάλεια. Όμως αντί να κουνάει το δάχτυλο η κυβέρνησή της Γερμανίας στην Ελλάδα που είναι σε μία κρίσιμη γεωπολιτική θέση πρέπει να βάλει το χέρι στην τσέπη και να πληρώσει κάτι παραπάνω για την Ευρωπαϊκή Ασφάλεια τα επόμενα χρόνια».
Δείτε το βίντεο της παρέμβασης: https://youtu.be/bE25QA-kRlk

Νίκος Ανδρουλάκης - Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ - Μέλος S&D

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η μονομερής διαγραφή του χρέους παραμένει μια ώριμη και αναγκαία διεκδίκηση

Του Θοδωρή Βουρεκά Στους καιρούς μας το χρέος (δημόσιο και ιδιωτικό) δεν είναι προφανώς φαινόμενο μόνο ελληνικό ή φαινόμενο του αποδυν...