Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

1 εκατ. υπογραφές για 1 πλάσμα CA

Αγαπημένοι φίλοι και φίλες,

Η βακίτα είναι ένα χαριτωμένο και ντροπαλό υδρόβιο θηλαστικό που μοιάζει με μικροσκοπικό δελφίνι. Και απομένουν μόνο 30 βακίτα σε όλο τον κόσμο! Όμως, αν κινηθούμε γρήγορα, μπορούμε να αποτρέψουμε τον αφανισμό τους.  

Οι βακίτα πεθαίνουν επειδή παγιδεύονται σε απλάδια και πνίγονται. Αυτήν τη στιγμή όμως το Μεξικό σκέφτεται να απαγορεύσει αυτά τα δίχτυα, ενώ σημαντικό στέλεχος της κυβέρνησης έχει συμφωνήσει να παραδώσει την έκκλησή μας κατευθείαν στους βασικούς αρμόδιους της κυβέρνησης.  
Μαζί μπορούμε να πετύχουμε μια ευνοϊκή απόφαση για τις βακίτα. Ας δείξουμε στους υπουργούς ότι, αν προτείνουν μια οριστική απαγόρευση, θα έχουν τη στήριξη 1 εκατ. από εμάς. Υπόγραψε το επείγον ψήφισμα με ένα κλικ και διάδωσέ το παντού:

Πάτα για να σώσουμε τις βακίτα

Προς τον πρόεδρο του Μεξικού Πένια Νιέτο, τον υπουργό Περιβάλλοντος Ραφαέλ Πακιάνο και τον υπουργό Αλιείας Χοσέ Καλσάδα:  

Ως πολίτες από όλο τον κόσμο, φοβούμενοι ότι οι βακίτα θα εξαφανιστούν από προσώπου Γης, σας καλούμε επειγόντως να επιβάλετε στο Μεξικό την οριστική απαγόρευση του ψαρέματος με τα δολοφονικά απλάδια δίχτυα. Απομένουν μόνο 30 βακίτα. Γι’ αυτό σας ζητάμε να κάνετε ό,τι περνά από το χέρι σας για να σώσετε αυτό το όμορφο είδος από τον αφανισμό, προτού να είναι πολύ αργά.


Πάτα για να σώσουμε τις βακίτα

Η βακίτα, που στα Ισπανικά σημαίνει «αγελαδίτσα», είναι το πιο σπάνιο θαλάσσιο θηλαστικό και το μικρότερο κητώδες στον κόσμο. Είναι ένα θαυμαστό και ιδιαίτερο ζώο, αλλά κινδυνεύει να εξαφανιστεί σε λίγους μήνες.  

Οι ψαράδες θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν άλλα είδη διχτυών για να πιάνουν γαρίδες και ψάρια κορβίνα, αλλά τα απλάδια είναι η εύκολη λύση. Γι’ αυτό πολλοί από αυτούς αντιδρούν σθεναρά στην απαγόρευσή τους. Επίσης, οι περισσότεροι ψαράδες που χρησιμοποιούν τα δίχτυα-δολοφόνους ψαρεύουν τοτοάμπα, ένα απειλούμενο είδος ψαριού, το οποίο πωλείται παράνομα στην Κίνα και αποφέρει τεράστια κέρδη.  

Αν δράσουμε όλοι μαζί τώρα, μπορούμε να σώσουμε αυτό το πανέμορφο ζώο. Πες στην κυβέρνηση του Μεξικού να επιβάλει την οριστική απαγόρευση και να προστατέψει τις βακίτα. Υπόγραψε τώρα και διάδωσέ το παντού. Δεν έχουμε χρόνο:

Πάτα για να σώσουμε τις βακίτα
Από τις σαβάνες της Αφρικής μέχρι τα πυκνά δάση του Βόρνεο, το κίνημά μας έχει στείλει μυστικούς πράκτορες σε δίκτυα λαθροκυνηγών και έχει αγοράσει γη για να σώσει τους ουρακοτάγκους. Αγωνιζόμαστε εδώ και χρόνια για να προστατέψουμε τις φάλαινες, ενώ πιέσαμε για τη δημιουργία του μεγαλύτερου θαλάσσιου καταφυγίου που υπήρξε ποτέ. Τώρα έχουμε μία και μοναδική ευκαιρία για να εξασφαλίσουμε την επιβίωση των βακίτα.  

Με ελπίδα,
 
Caroline, Rewan, Diego, Ana Sofía, Allison, Bert, Emma και όλη η ομάδα του Avaaz 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΣΟΚ: Δεύτερη θέση, «έστω και με μία ψήφο»

Τη δεύτερη θέση, έστω και με μία ψήφο διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, θέλει ο Νίκος Ανδρουλάκης , ο οποίος όσο πλησιάζουμε προς τις ευρωεκλογές θα ...