Παρασκευή, 28 Απριλίου 2017

Βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα τον Απρίλιο

Σημαντική βελτίωση παρουσίασε το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Business and Consumer Survey Results).

Ο δείκτης οικονομικού κλίματος (Economic Sentiment Indicator, ESI) αυξήθηκε στην Ελλάδα κατά 1,5 μονάδες στις 94,9 μονάδες, φθάνοντας πολύ κοντά στο υψηλότερο επίπεδο του τελευταίου 12μήνου που είχε σημειωθεί τον Ιανουάριο και τον Δεκέμβριο (95,1 μονάδες και τους δύο μήνες).
Στην Ευρωζώνη, ο ESI αυξήθηκε 1,6 μονάδες στις 109,6 μονάδες που είναι το υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2007. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση ο δείκτης αυξήθηκε 1,4 μονάδες και έφθασε στο υψηλότερο επίπεδο (110,6 μονάδες) από τον Σεπτέμβριο του 2017.
Η βελτίωση του οικονομικού κλίματος στην Ελλάδα προέκυψε από όλους τους τομείς, με εξαίρεση
τον κατασκευαστικό. Συγκεκριμένα, η εμπιστοσύνη αυξήθηκε στους τομείς των υπηρεσιών (8,9 από 6,6 μονάδες τον Μάρτιο), του λιανικού εμπορίου (3,0 από 2,7) και της βιομηχανίας (-5,6 από - 6,7). Βελτιωμένη ήταν και η καταναλωτική εμπιστοσύνη (-72,2 από -74,4), με τον σχετικό δείκτη να είναι, όμως, ο τρίτος χαμηλότερος (μετά από αυτόν τον Μαρτίου και του Φεβρουαρίου) το τελευταίο 12μηνο. Στον κατασκευαστικό τομέα, η εμπιστοσύνη μειώθηκε (-53,5 από -49,8 μονάδες).
Η βελτίωση του ESI στην Ευρωζώνη προέκυψε από σημαντική αύξηση της εμπιστοσύνης σε όλους τους τομείς. Επίσης, ο δείκτης αυξήθηκε και στις πέντε μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης, περισσότερο στη Γερμανία (1,8 μονάδες), την Ιταλία (1,4) και τη Γαλλία (1,2), ενώ ακολουθούν η Ισπανία (1,0) και η Ολλανδία (0,8).

http://www.ethnos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για ποιους γράφτηκε το τραγούδι «Της Αμύνης τα παιδιά». Στη διάρκεια της παραμονής του ελληνικού στρατού στη Σμύρνη έγινε ο δεύτερος «εθνικός ύμνος» στα χείλη στρατιωτών και Μικρασιατών...

Στην καρδιά του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, το 1916, και για δέκα μήνες περίπου η Θεσσαλονίκη υπήρξε πρωτεύουσα ενός δεύτερου ελληνικού κράτου...