Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός είναι έλλειψη φιλοδοξιών για την χώρα μας.

Ο Ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας θα εμπεδώνεται όσο η Τουρκία εμφανίζεται «απρόβλεπτη» και θα επιδίδεται σε διεθνές μπουλινγκ.
Άλλωστε ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός είναι η έλλειψη φιλοδοξιών  για την χώρα μας και η μειωμένη αυτοπεποίθηση που αισθανεται ο Έλληνας. Η έλλειψη εθνικής  -συνεκτικής- αφήγησης  η αιτία των δεινών μας.  Αυτη είναι η αιτία της μη ύπαρξης σχεδίου, της   λειτουργιας θεσμών, της κυριαρχίας της ατομικότητας και των τυχαίων λαοπλάνων, είναι η αίτια της απουσίας πνευματικής ελίτ,  της  απουσίας αισθητικής και οράματος της  μη πίστης σε ένα σκοπό. Μοιραία είμαστε ένας λαός που  σε κάθε κρίση ακόμη και στο δημοψήφισμα θα σκεφτεί ατομικά και θα ορμίσει στα ράφια ζυμαρικών στα σούπερ μάρκετ. Όχι τυχαία από το 1974
μας κυβερνούν οι ηττημένοι, ηττοπαθείς ή απλώς   κλασομπανιέρες με  τελευταίο   τον Τσιπρα που δείλιασε στο Δημοψήφισμα
http://papaioannou-giannis.net/2017/04/17/%CE%BF-%CE%B5%CF%85%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B1%CF%8A%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%AD/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!