Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

Στη Βουλή δικογραφία για Παπανδρέου - Λοβέρδο σχετικά με χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ

Στη Βουλή διαβίβασε ο υπουργός Δικαιοσύνης δικογραφία σχετικά με παράνομες χρηματοδοτήσεις πέντε Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών και Ανώνυμων Εταιρειών, που φέρονται να είχαν υπογράψει την περίοδο 2001 - 2003, ο τότε υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και ο υφυπουργός Ανδρέας Λοβέρδος.
Ο κ. Κοντονής απέστειλε τη δικογραφία στη Βουλή, έτσι ώστε να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των δυο πολιτικών προσώπων.
Στη δικογραφία, που ολοκληρώθηκε στις 24 Μαρτίου από την εισαγγελία Διαφθοράς και διαβιβάστηκε στον Άρειο Πάγο,  περιγράφονται οι αξιόποινες πράξεις:
-της απιστίας στην υπηρεσία κατά μόνας και κατά συναυτουργία σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών δημοσίου, και     -της ηθικής αυτουργίας στην πράξη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. 

Για την υπόθεση κατηγορούνται ο πρώην γενικός διευθυντής Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας ( ΥΔΑΣ) , ο πρώην διευθυντής της διευθύνσεως αναπτυξιακής πολιτικής και ένας υπάλληλος της ίδιας υπηρεσίας.
Για ηθική αυτουργία διώκονται οι εκπρόσωποι των ΜΚΟ και των ΑΕ:
-Αστική ΜΗ Κερδοσκοπική Εταιρία/ΜΚΟ Ακαδημία Τηλεπικοινωνιών Νοτιοανατολικής Ευρώπης  
-Ινστιτούτο Μελετών, Ερευνών, Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής χωρών ΝΑ Ευρώπης ΑΕ
-Διαβαλκανικό και Παρευξείνιο Επιχειρηματικό Κέντρο ΑΕ
-Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης ΑΕ
-Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρία επιχειρηματικό γραφείο Οικονομικής Συνεργασίας στη ΝΑ Ευρώπη
http://www.naftemporiki.gr/story/1226028

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οι ρυθμίσεις που προτείνουν οι τράπεζες για τα στεγαστικά

Να καταστούν άμεσα εφαρμόσιμοι και λειτουργικοί οι φιλικοί διακανονισμοί για τα κόκκινα στεγαστικά δάνεια που αφορούν την πρώτη κατοικία...