Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Στη Βουλή δικογραφία για Παπανδρέου - Λοβέρδο σχετικά με χρηματοδοτήσεις ΜΚΟ

Στη Βουλή διαβίβασε ο υπουργός Δικαιοσύνης δικογραφία σχετικά με παράνομες χρηματοδοτήσεις πέντε Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών και Ανώνυμων Εταιρειών, που φέρονται να είχαν υπογράψει την περίοδο 2001 - 2003, ο τότε υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Παπανδρέου και ο υφυπουργός Ανδρέας Λοβέρδος.
Ο κ. Κοντονής απέστειλε τη δικογραφία στη Βουλή, έτσι ώστε να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των δυο πολιτικών προσώπων.
Στη δικογραφία, που ολοκληρώθηκε στις 24 Μαρτίου από την εισαγγελία Διαφθοράς και διαβιβάστηκε στον Άρειο Πάγο,  περιγράφονται οι αξιόποινες πράξεις:
-της απιστίας στην υπηρεσία κατά μόνας και κατά συναυτουργία σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών δημοσίου, και     -της ηθικής αυτουργίας στην πράξη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. 

Για την υπόθεση κατηγορούνται ο πρώην γενικός διευθυντής Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας ( ΥΔΑΣ) , ο πρώην διευθυντής της διευθύνσεως αναπτυξιακής πολιτικής και ένας υπάλληλος της ίδιας υπηρεσίας.
Για ηθική αυτουργία διώκονται οι εκπρόσωποι των ΜΚΟ και των ΑΕ:
-Αστική ΜΗ Κερδοσκοπική Εταιρία/ΜΚΟ Ακαδημία Τηλεπικοινωνιών Νοτιοανατολικής Ευρώπης  
-Ινστιτούτο Μελετών, Ερευνών, Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής χωρών ΝΑ Ευρώπης ΑΕ
-Διαβαλκανικό και Παρευξείνιο Επιχειρηματικό Κέντρο ΑΕ
-Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης ΑΕ
-Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρία επιχειρηματικό γραφείο Οικονομικής Συνεργασίας στη ΝΑ Ευρώπη
http://www.naftemporiki.gr/story/1226028

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!