Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ESM: Μικρή βελτίωση της ανθεκτικότητας της ελληνικής οικονομίας

Μικρή βελτίωση της ανθεκτικότητας της ελληνικής οικονομίας διαπιστώνει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας (ESM), σε έκθεσή του για την πορεία των χωρών, οι οποίες εντάχθηκαν σε πρόγραμμα χρηματοπιστωτικής βοήθειας. 
 Συγκεκριμένα, λαμβάνοντας υπόψη μία σειρά παραγόντων, όπως οι δανειοδοτικές ανάγκες, το χρέος, τα δημοσιονομικά μεγέθη, η ροή δανείων κ.α., ο ESM καταρτίζει τον «δείκτη ευπάθειας», στον οποίο αντικατοπτρίζεται η ανθεκτικότητα της οικονομίας. 
 Μεταξύ των «μνημονιακών» κρατών, η Ελλάδα το 2009 είχε βαθμό «ευπάθειας 1,7 έναντι μέσου όρου 2,4 στην Ευρωζώνη. Το 2016, ωστόσο, ο αντίστοιχος βαθμός βελτιώθηκε ελαφρά στο 1,8% έναντι μέσου όρου 2,7%. 
 Όσον αφορά τους επιμέρους δείκτες, το 2009, ο δείκτης χρέους ανερχόταν στο 2,3 ενώ το
2016 διαμορφώθηκε στο 1,5%. Αντίθετα, ο δείκτης οικονομικής ισχύος ενισχύθηκε στο 2 από 1,5 προηγουμένως. 
 Σημαντική βελτίωση εμφάνισε και ο δείκτης δημοσιονομικών μεγεθών, ο οποίος αυξήθηκε από το 1,2 στο 2,4. Τέλος, όσον αφορά τις τράπεζες, ο σχετικός δείκτης σημείωσε οριακή άνοδο στο 1,8 από 1,7 προηγουμένως

http://www.naftemporiki.gr/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!