Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

«Μπαράζ» απολύσεων συμβασιούχων –Ποιοι δήμαρχοι αλλάζουν «ρότα» (αποφάσεις)

Την ώρα που οι αποφάσεις των Επιτρόπων ανά την Ελλάδα σε σχέση με τους συμβασιούχους είναι αντιφατικές, ζητήματα ανακύπτουν από τη στάση ορισμένων δημάρχων που δείχνουν αρνητική στάση και υπογράφουν απολύσεις.
Οι πρώτες αποκαλύψεις ήρθαν πριν λίγες μέρες στο Δήμο Νεάπολης – Συκεών καθώς, όπως έγραψε η aftodioikisi.gr, ο “πράσινος” δήμαρχος Σ. Δανιηλίδης άλλαξε ξαφνικά στάση αποφασίζοντας απολύσεις και όχι ανανέωση συμβάσεων των εργαζομένων.Τη στάση αυτή όμως φαίνεται ότι υιοθετούν και άλλοι δήμαρχοι ανά την Ελλάδα. Σύμφωνα με την απόφαση (δείτε ΕΔΩ)
που αποκαλύπτει aftodioikisi.gr, στο δήμο Αμφίπολης χθες υπογράφτηκαν οι απολύσεις 14 συμβασιούχων που στις 30.4 συμπληρώνουν 24μηνο, χωρίς καν να έχουν πληρωθεί εδώ και 4 μήνες. Μάλιστα, η συγκεκριμένη απόφαση του “γαλάζιου” δημάρχου Κωνσταντίνου Μελίτου ελήφθη, αφού προηγουμένως, όπως καταγγέλουν οι ίδιοι οι συμβασιούχοι, είχαν προηγηθεί διαβεβαιώσεις ότι τουλάχιστον τα χρήματά τους θα καταβληθούν άμεσα, πράγμα, που, βεβαίως, δεν έγινε.
Αντίστοιχη είναι και η περίπτωση του δήμου Κιλκίς, όπου ο, επίσης, “γαλάζιος” δήμαρχος Δημήτρης Σισμανίδης, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, είδε χθες στο γραφείο του τους συμβασιούχους και ανακοίνωσε σε 13 από αυτούς (διμηνίτες) που συμπληρώνουν σήμερα 24μηνο ότι απολύονται, ενώ, όπως είπε ο κ. Σισμανίδης, ανάλογη θα είναι και η τύχη 15 ακόμη συναδέλφων τους με 8μηνες συμβάσεις που συμπληρώνουν 24μηνο τον Ιούνιο. Οι μόνοι που θα την “γλιτώσουν” είναι ακόμη 25 συνάδελφοί τους οι οποίοι δεν συμπληρώνουν 24μηνο την 31η Δεκεμρβίου 2017, οπότε και λήγει η παράταση των συμβάσεων τους, σύμφωνα με τον νόμο Βερναρδάκη. Να σημειωθεί ότι και οι 53 συμβασιούχοι του δήμου Κιλκίς παραμένουν απλήρωτοι επί ένα τετράμηνο, καθώς ο Επίτροπος αρνείται να υπογράψει το σχετικό ένταλμα.
http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/mparaz-apoliseon-simvasiouxon-poioi-dimarxoi-allazoun-rota-apofaseis/

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!