Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Τα γκάλοπ, η μόνη… ελπίδα της κυβέρνησης!

Δεν υπήρξε ποτέ κυβέρνηση που να βλέπει αρνητικά γκάλοπ και να χαίρεται.
 Λογικό. Συνήθως, όταν έρχονται ανάποδα οι αριθμοί των δημοσκοπήσεων, οι κυβερνήσεις σφυρίζουν αδιάφορα, υποβαθμίζουν τη σημασία τους, ενώ σε ακραίες περιπτώσεις του τύπου...«γκρεμοτσακιζόμαστε», αρχίζουν και οι επιθέσεις στις εταιρίες που είχαν την… ατυχία να έχουν τέτοια ευρήματα στις έρευνές τους.

Στην τελευταία αυτή κατηγορία είναι και η σημερινή κυβέρνηση. Κακώς.

Διότι τα γκάλοπ μηνών και ειδικά το τελευταία θα πρέπει να λειτουργήσει σαν ξυπνητήρι. Να αφυπνίσει τον ΣΥΡΙΖΑ από το λήθαργο και τη ραστώνη της αλαζονείας και να συνειδητοποιήσει η ηγεσία του ότι, ακόμα και αν ο γιαλός είναι στραβός, και αυτή στραβά αρμενίζει το δίχως άλλο.

Αν η κυβέρνηση θέλει η τελευταία… «προσφορά» της στον τόπο να είναι ο… Μητσοτάκης, μπορεί να συνεχίσει αμέριμνη και χαρωπή με το δόγμα του Σαρτρ «η κόλαση είναι οι άλλοι». Αν όμως συναισθάνεται έστω και τώρα ότι κινδυνεύει να μείνει στην ιστορία ακριβώς επειδή

θα οδηγήσει στην παλινόρθωση του μητσοτακισμού, οφείλει να το… πάρει αλλιώς. Είναι δύσκολο ασφαλώς, διότι η μέθη της εξουσίας δεν σε αφήνει να καταλάβεις τι σου συμβαίνει. Η πολιτική αυταρέσκεια είναι κακός σύμβουλος. Όμως γι’ αυτό υπάρχουν τα γκάλοπ. Τα οποία είναι μονίμως παρεξηγημένα από τις κυβερνήσεις, που σπεύδουν να τα αποκηρύξουν μετά βδελυγμίας, νομίζοντας ότι έτσι θα αλλάξουν την πραγματικότητα.

Δεν είναι φυσικά βέβαια ότι ακόμη κι αν η κυβέρνηση αντιληφθεί την κατάσταση, μπορεί να την αντιστρέψει. Καμιά μνημονιακή κυβέρνηση δεν το κατάφερε μέχρι τώρα. Για τούτη κιόλας που αλλιώς ξεκίνησε και άλλα υποσχέθηκε ότι θα κάνει, το εγχείρημα της αντιστροφής είναι ακόμη πιο δύσκολο. Τουλάχιστον όμως οφείλει να προσπαθήσει να μην κάνει τα πράγματα χειρότερα. Πότε με πειραματισμούς και ερασιτεχνισμούς τύπου «νόμου Παππά» και πότε με γελοιότητες τύπου Πολύδωρα και συμμαχιών με τον καραμανλισμό που χρεοκόπησε τη χώρα.

Ένα κόμμα, που ξεκίνησε ως αντιμνημονιακή αριστερά και κατέληξε να εφαρμόζει το πιο σκληρό και νεοφιλελεύθερο μνημόνιο, ας έχει τουλάχιστον για καταφύγιο τη σοβαρότητα και την αξιοπρέπεια. Αν δεν μπορεί ούτε αυτό να πετύχει, δεν έχει νόημα να ταλαιπωρεί και να ταλαιπωρείται. Και σίγουρα δεν είναι ούτε σοβαρό, ούτε αξιοπρεπές πολιτικά να κάνει διάφορες κωλοτούμπες και να τις εμφανίζει ως νίκη. Διότι πρώτη φορά θα δούμε να… νικάει ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχεια και στο τέλος να βρεθούμε πάλι με τη δεξιά – και τι δεξιά - στο σβέρκο!

http://kapistri.blogspot.gr/2016/11/blog-post_18.html#more

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

το τεράστιο σημερινό μας χρέος

Πολλοί νομίζουν ότι το χρέος του σύγχρονου ελληνικού κράτους είναι μια παλιά ιστορία που μεταφέρονταν απο δεκαετία σε δεκαετία. Μια πολύ παλιά ιστορία δύο αιώνων όπου το ελληνικό κράτος δανείζονταν συνεχώς, έπεφτε έξω συνεχώς και αυτό μας επηρέασε φθάνοντάς μας στη σημερινή μας κατάσταση. Πράγματι υπήρξαν τέσσερεις τέτοιες περιπτώσεις μέχρι το 2ο παγκόσμιο πόλεμο. Όμως το τεράστιο σημερινό μας χρέος, για το οποίο σήμερα υποφέρουμε, είναι δημιούργημα των τελευταίων 40 ετών.
Μικρό στην αρχή, επιταχυνόμενο μετά, και τεράστιο στο τέλος.

Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά - Blogger Dimitris Nikogloy

ΑΓΙΟΙ ΑΡΧΙΕΡΕΙΣ !!! ΠΑΝΕ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΘΝΟΣ !!! Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ !!!

Άγιοι Αρχιερείς, της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος!
Ως Έλλην πολίτης και ως Ορθόδοξος Χριστιανός και με τον προσήκοντα σεβασμό προς τα θεοτίμητα πρόσωπά σας, αισθάνομαι την ανάγκη, να σας είπω τα κάτωθι:
Κατά τη μακρόχρονη σκλαβιά των 400 ετών, υπό το ζυγό της Οθωμανικής αυτοκρατορίας, οι Έλληνες κατάφεραν να διατηρήσουν αναλλοίωτη, τόσο την Εθνική τους, όσο και την θρησκευτική τους, ταυτότητα!!!