Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2016

Πως και γιατί ο Καμμένος έγινε ο καλύτερος σύμμαχος του Μητσοτάκη

Στην εβδομάδα της «αποδόμησης του Αλέξη Τσίπρα» βρίσκεται η ΝΔ, σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, προλειαίνοντας το έδαφος των επόμενων ημερών όπου το βάρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα πέσει στην πρόταση που θα παρουσιάσει ο πρόεδρος της ΝΔ στην ΔΕΘ.
Σε αυτό το πλαίσιο σε τρία σημεία εστιάζουν από την Πειραιώς σε ότι αφορά το αποτέλεσμα του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες. Καταρχήν χαρακτηρίζουν ως «ένα ακόμα παραμύθι του κ. Τσίπρα» τις διακηρύξεις της κυβέρνησης για την απόδοση
των εσόδων του πλειστηριασμού στους κοινωνικά αδύναμους, διότι το ποσό των περίπου 250 εκ ευρώ –αν και όποτε εισπραχθεί όπως τονίζουν- είναι δεσμευμένο για τις δημοσιονομικές υποχρεώσεις της χώρας. Μάλιστα προεκτείνουν το θέμα και το φέρνουν σε αντιπαραβολή με τα 500 εκ ευρώ «πανωπροίκια στους εργολάβους» για να προχωρήσουν τα έργα σε Ολυμπία Οδό, Ιόνια Οδό και αυτοκινητόδρομο Ε65, σύμφωνα με τη δήλωση του αρμόδιου τομεάρχη και βουλευτή Σερρών της ΝΔ Κώστα Καραμανλή.
Κατά δεύτερο στη ΝΔ επιμένουν ότι η στόχευση του διαγωνισμού από πλευράς κυβέρνησης ήταν η δημιουργία μιας «νέας διαπλοκής» και επικαλούνται προς σ’ αυτή την κατεύθυνση τις δηλώσεις Καμμένου για «μαύρο χρήμα» και «πιέσεις» από τον κ. Καλογρίτσα για να πάρει τηλεοπτική άδεια. Είναι χαρακτηριστικό μάλιστα ότι 52 βουλευτές της ΝΔ φέρνουν το θέμα στη βουλή καλώντας τους συναρμόδιους υπουργούς Νίκο Παππά και Νίκο Παρασκευόπουλο να απαντήσουν στα όσα δηλώνει ο υπουργός Άμυνας, θέτοντας επιπρόσθετα και ζήτημα νομιμότητας για τη συμμετοχή Καλογρίτσα στο διαγωνισμό.

Κατά τρίτο στη ΝΔ σηκώνουν ιδιαίτερα το θέμα των νέων ανέργων που θα δημιουργηθούν από το κλείσιμο των υπαρχόντων καναλιών που δεν κατόρθωσαν να πάρουν άδεια. Ειδικότερα μάλιστα κάνουν λόγο για «Βαβέλ» και «απολύσεις» της κυβέρνησης επικαλούμενοι στη ΝΔ αντικρουόμενες δηλώσεις των υπουργών Παππά, Σπίρτζη και Κατρούγκαλου.
Για τους λόγους αυτούς στη ΝΔ λένε τώρα ότι «είμαστε σε εγρήγορση» ιεραρχώντας ψηλά στις αιχμές του αντιπολιτευτικού τους λόγου τη ρύθμιση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου που επιχειρεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Για τα γαλάζια στελέχη, που σε προηγούμενη φάση εξέπεμπαν μάλλον σύγχυση και αμηχανία ως προς το ποια ακριβώς είναι η θέση της ΝΔ αναφορικά με το αν νομιμοποιεί πολιτικά ή όχι τα αποτελέσματα του διαγωνισμού για τις τέσσερις άδειες, το θέμα προσφέρεται για να πληγεί το «ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ. Κυρίως όμως για να καταρρεύσουν και τα τελευταία του συνθήματα που τον κράτησαν στην εξουσία, όπως ήταν η μάχη κατά της διαπλοκής και του «παλιού». Από την άποψη αυτή αντιμετωπίζουν τις δηλώσεις Καμμένου για Καλογρίτσα ως θείο δώρο.
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Debate ΠΑΣΟΚ: Πώς είδε την τηλεμαχία το twitter – Τα καυστικά σχόλια και ποιός κέρδισε τις εντυπώσεις

Μετά την 3ωρη τηλεμαχία των έξι υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ , το twitter πήρε… φωτιά από σχόλια. Το debate ήταν (και είναι και σήμε...