Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Στην ώρα τους θα λειτουργήσουν τα σχολεία

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία με το πρώτο κουδούνι, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλης. Όπως ανακοίνωσε χθες, έχουν ήδη σταλεί όλα τα βιβλία και υπάρχει εκπαιδευτικός σχεδιασμός, ώστε να μην υπάρχουν κενά ή υπεράριθμοι εκπαιδευτικοί.
Μιλώντας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής επί του νομοσχεδίου για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση και τη διαπολιτισμική εκπαίδευση, ο κ. Φίλης τόνισε ότι 'σε συνθήκες μεγάλης δημοσιονομικής στενότητας, παράτασης του μνημονιακού καθεστώτος της αδιοριστίας, που δεσμευόμαστε ότι θα πάψει να υπάρχει τον Σεπτέμβρη του 2017, τα σχολειά θα λειτουργήσουν κανονικά για πρώτη φορά τα τελευταία 30 χρόνια'. Παράλληλα ο υπουργός δήλωσε ότι έχουν εξασφαλιστεί τα χρήματα για προσλήψεις 21.000 εκπαιδευτικών και σύντομα 800 εκπαιδευτικών για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και για τα προσφυγόπουλα.
Για την απογευματινή απασχόληση στα ιδιωτικά σχολεία, ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι 'δεν απαγορεύεται, αλλά θα δηλώνεται και θα φορολογείται'.
Όπως έχει επισημάνει το υπουργείο Παιδείας, το συγκεκριμένο άρθρο νόμου προβλέπει ότι τα
ιδιωτικά σχολεία μπορούν να πραγματοποιούν οποιαδήποτε εκπαιδευτική δράση πέραν του υποχρεωτικού ωρολογίου προγράμματος με μία προϋπόθεση: να τη δηλώνουν, ώστε το υπουργείο να ελέγχει τα τυπικά προσόντα των διδασκόντων και τους όρους εργασίας τους, προκειμένου, να χτυπηθεί η μαύρη εργασία και η φοροδιαφυγή.
Για την κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων στα φροντιστήρια, ο Ν. Φίλης είπε ότι 'εργάζονται εκατοντάδες χιλιάδες εκπαιδευτικοί χωρίς εργασιακή νομιμότητα. Ξέρετε ότι η ωριαία αποζημίωση είναι 4,3 ευρώ μεικτά; Πιστεύετε ότι με αυτό τον τρόπο μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά η εκπαίδευση; Εμείς μιλάμε για 25 μεροκάματα, ώστε να έχουν ασφάλιση'.
Νέα Δημοκρατία
Τη διεξαγωγή προ Ημερησίας Διατάξεως Συζήτησης στη Βουλή για την Παιδεία ζήτησε χθες ο Κυρ. Μητσοτάκης, με αίτημα που απέστειλε στον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, Ν. Βούτση, επισημαίνοντας ότι 'η πολιτική που ασκεί μέχρι σήμερα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στον τομέα της Παιδείας αποτελεί οδοστρωτήρα για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας'.
Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στην επιστολή του κάνει λόγο για πρωτοφανείς αποφάσεις ιδεοληψίας και ανικανότητας, που υποβαθμίζουν δραματικά τη δημόσια και διαλύουν την ιδιωτική εκπαίδευση και τονίζει ότι αποφάσεις που λαμβάνονται με ιδεολογική εμμονή προδίδουν 'κομματοκρατία και αναξιοκρατία, εξίσωση προς τα κάτω, πολιτική παραπλάνηση, αυταρχισμό και επιβολή των βίαιων μειοψηφιών, εκπαιδευτικό επαρχιωτισμό και απομόνωση'.
Παράλληλα επισημαίνει ότι από τις αρχές του 2015 περισσότερες από 100 αποσπασματικές ρυθμίσεις έχουν αποσαθρώσει όλες τις βαθμίδες της Παιδείας και πως με το νομοσχέδιο που κατέθεσε ο αρμόδιος υπουργός επιχειρεί να θέσει την ιδιωτική εκπαίδευση υπό πλήρη κρατικό έλεγχο και καταλήγει σημειώνοντας ότι 'πλησιάζουμε στην έναρξη του νέου σχολικού και ακαδημαϊκού έτους και είναι επείγον να ληφθούν διορθωτικά μέτρα'.
 http://www.imerisia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για ένα νέο σχέδιο στεγαστικής πολιτικής

Πριν από λίγες μέρες ο Παύλος Γερουλάνος, του ΠΑΣΟΚ, παρουσίασε έναν αριθμό που προκαλεί έκπληξη. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν, ανά τη χώρα, 72.0...