Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

ΔΕ Θα δώσει υποσχέσεις ο Μητσοτάκης

Με πρώτο στόχο την αποδόμηση του Αλέξη Τσίπρα ως προς την ασυνέπεια που επέδειξε ο πρωθυπουργός ανάμεσα στις υποσχέσεις που είχε δώσει από το βήμα των δύο προηγούμενων ΔΕΘ και τα κυβερνητικά του πεπραγμένα και ταυτόχρονα με κύρια επιδίωξη την προβολή του «οράματος» της ΝΔ για τη μεταμνημονιακή Ελλάδα ετοιμάζεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της παρουσίας του στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης στις 16-18 Σεπτεμβρίου.
Σε αυτό το πλαίσιο οι συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεκαθαρίζουν ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν θα μοιράσει υποσχέσεις συνεπής στην άποψή
του για μια Συμφωνία Αλήθειας». Στην κατεύθυνση αυτή ο πρόεδρος της ΝΔ δεν αναμένεται να παρουσιάσει αναλυτικό πρόγραμμα με ποσοτικοποιημένους στόχους αλλά τις κατευθυντήριες γραμμές του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματός του το οποίο κινείται στη λογική του διαφορετικού μίγματος πολιτικής με λιγότερους φόρους και λιγότερες δαπάνες.
Κυρίως όμως μέσω αυτού θα θελήσει να δώσει ένα διαφορετικό αφήγημα για τις αιτίες, την πορεία και την εξέλιξη της κρίσης προκειμένου να στοιχειοθετήσει ένα διαφορετικό αφήγημα πάνω στο οποίο θέλει να οικοδομήσει το πρόγραμμα της ΝΔ για τη «μεταμνημονιακή Ελλάδα». Μέσα σε αυτό το φόντο ένα από τα συνθήματα που θα κυριαρχήσουν ενόψει της μετάβασης του κ. Μητσοτάκη στη συμπρωτεύουσα είναι η ανάγκη «επανεκκίνησης» της χώρας.
Η άποψη που επικρατεί στην Πειραιώς είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να είναι φειδωλός σε υποσχέσεις και προεκλογικού τύπου δεσμεύσεις (που κατά τη συνήθη πρακτική του παρελθόντος αθετούνταν με την ίδια ευκολία που αναλαμβάνονταν από την εκάστοτε αξιωματική αντιπολίτευση), καθώς το πολιτικό κλίμα παραμένει ρευστό και τα αδιέξοδα της κυβέρνησης μπορούν ανά πάσα στιγμή να πυροδοτήσουν ραγδαίες εξελίξεις.
Άλλωστε η «συμφωνία αλήθειας» που επαγγέλλεται ο κ. Μητσοτάκης δεν αφορά μόνο τους Έλληνες πολίτες αλλά και τους Ευρωπαίους εταίρους και δανειστές οι οποίοι συνομολόγησαν με την σημερινή κυβέρνηση την πολιτική που καταγγέλλει η ΝΔ. 
http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Άρχισε η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Αυτόματη η διαδικασία για μισθωτούς και συνταξιούχους

Τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023 άρχισε να «υποδέχεται» από χθες το βράδυ και μέχρι τις 26 Ιουλίου το taxi...