Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Αλεξιάδης: Μεταφέραμε το φορολογικό βάρος στα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα

«Το 92% των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ ή θα πληρώσουν λιγότερα ή το ίδιο με πέρυσι, ή καθόλου. Παρά την παραπληροφόρηση που ακόμη και χτες συνεχίσθηκε, εμείς πετύχαμε να μεταφερθεί το φορολογικό βάρος στα υψηλά και πολύ υψηλά εισοδήματα», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφωνας Αλεξιάδης.
Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό στο Κόκκινο ο κ.Αλεξιάδης τόνισε πως «το φορολογικό μας σύστημα δεν είναι δίκαιο κι αναλογικό, αυτό είναι δεδομένο».

Και πρόσθεσε: «Αλλά δεν γίνονται όλα μαζί. Προσπαθούμε να το αλλάξουμε, κοιτάμε να δούμε τι δυνατότητες υπάρχουν, δεν το υπερασπιζόμαστε, προσπαθούμε να κάνουμε εκείνες τις αλλαγές που θα το καταστήσουν δίκαιο κι αποτελεσματικό.
Κι ο ΕΝΦΙΑ να καταργηθεί κάποτε, θα πρέπει να έχουμε έναν φόρο πιο δίκαιο και πιο αναλογικό». Ξεκαθάρισε πράλληλα, ότι το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει λύσεις και για όσους έχουν μεγάλη περιουσία, αλλά δυσκολεύονται να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ.
http://www.topontiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Το 2032 και η σύγκλιση με την Ευρώπη

Πριν από 30 χρόνια ξεκινούσε η μεγάλη πορεία της σύγκλισής μας με την Ευρώπη, που κορυφώθηκε με την ένταξή μας στο κοινό νόμισμα και σηματοδ...